Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.05.2017.
15:44
Vestionline, Tanjug A

Vučić: Podizanje mosta znači da nismo digli ruke od sebe, najbližih...

"Dići most znači da nismo digli ruke od sebe i najbližih", poručio je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska radova na mostu "Bratoljub" u Ljuboviji, i poručio da je važno da spajamo obale, gradove, države, srpski narod, ali i Srbe i Bošnjake.

Tanjug
Premijer Aleksandar Vučić obratio se građanima

Na mostu koji spaja obale Drine, Vučić je okupljenim građanima rekao da su radovi završeni na vreme, kaže da su mu rekli i pre roka, te poručio da mostovi, a ovaj je 12. na Drini, obezbeđuju pristojan život, povezuju, spajaju...

- Preko njih počinjemo da se razumemo, oni nam omogućavaju da radimo, donose nove poslove, ali i prenose znanje. Dići most znači da nismo digli ruke od sebe i najbližih - rekao je Vučić i pozvao narod i s jedne i s druge strane Drine da i dalje gradi. 

Vše hiljada građana Podrinja sa obe strane Drine okupilo se danas kako bi prisustvovalo spajanju obala reke na mostu "Bratoljub" u Ljuboviji, a kojem prisutvuju predsednik Srbije Tomsilav Nikolić i predsednik RS Milorad Dodik, premijer Aleksandar Vučić i premijerka RS Željka Cvijanović i ministri vlada Srbije, Republike Srpske i BiH.

Na bini na mostu "Bratoljub" nalaze se zastave Srbije, Republike Srpske i BiH, a građani u Ljuboviji u kolonama pristižu ka mostu te je saobraćaj blokiran.

Tanjug
Okupili se građani sa obe strane Drine 

Radovi na mostu nazvanom "Bratoljub", koji je dug 227 metara, počeli su 20. oktobra 2015. godine.

Projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra. Srbija je projekat finansirala sa 5,5 Federcaija sa 7, 4 i RS sa 335.000 evra.

Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz. Kako je najavljeno, završetak radova na celom projektu izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica se očekuje u septembru 2017. godine.

Taj most će za privrednike iz Republike Srpske biti najkraća veza sa Koridoriom 11 i Lukom Bar. Most ima sedam raspona i ukupno osam stubova, od čega četiri u reci i po dva na svakoj obali.
Betonski most je širok 13,9 metara i imaće biciklističku i pešačku stazu.

Izvođač radova je konzorcijum četiri domaća preduzeća koje predvodi MBA-Ratko Mitrović  niskogradnja, a projekat je uradio Saobaćajni institute CIP.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online