Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.05.2017.
10:00
Tanjug A

Danas i sutra pola Beograda bez vode

Ekipe "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" izvodiće ovog vikenda obimne radove na postrojenju za proizvodnju vode "Makiš" u sklopu priprema za letnju sezonu, a zbog radova, ta dva dana pojedini potrošači ostaće bez vode.

pixabay.com
Spremite dovoljne zalihe vode za domaćinstvo

Kako je saopštilo to preduzeće, od subote, 27. maja u šest sati do nedelje, 28. maja u 18 sati, bez vode će ostati ostati potrošači u Rušnju, Sremčici, Velikoj Moštanici, Nenadovcu, Dražanovcu, na Glumčevom brdu, u Staroj Lipovici.

Takođe, bez vode će biti i potrošači u naseljima Plandište, Selo Guncati, Srednji kraj, Stražarija, Karaula, Gaj, Ravni gaj, Meljak, Baćevac, Šiljakovac, Vranić, Taraiš, Boždarevac, Veliki Borak, Leskovac, Stepojevac, Resnik i Barajevo.

Bez vode će tog dana biti i žitelji Borče, Ovče, Krnjače i Koteža, kao i podavalskih naselja - Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Toranj Avala, Pinosava i Beli Potok.

U subotu, u tom periodu, bez vode će biti potrošači na levoj obali Save, u Boljevcima, Progaru, Jakovu, Bečmenu i Petrovčiću.

U subotu od 12 sati do nedelje u podne bez vode će ostati potrošači u višim delovima Banovog brda, u Žarkovu i Železniku, Ceraku, u naselju Cerak vinogradi, na Vidikovcu, Labudovom i Petlovom brdu. Istog dana od šest sati do 12 sati umanjen pritisak osetiće potrošači u svim ostalim gradskim naseljima, osim potrošača na Novom Beogradu, u Zemunu i Surčinu.

Od subote, 27. maja, od 12 sati do nedelje, 28. maja u 12 sati umanjen pritisak i povremene prekide u vodosnabdevanju osetiće sva ostala gradska naselja osim potrošača u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.Takođe, od subote u podne do nedelje u osam ujutru umanjen pritisak osetiće potrošači na višim spratovima u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.

Za prioritetne potrošače, škole i bolnice, biće obezbeđene cisterne, građanima se preporučuje da obezbede potrebne količine vode, a iz preduzeća mole potrošače da tokom izvođenja radova vodu koriste što racionalnije, samo za najosnovnije potrebe.

Kako se dodaje u saopštenju, radovi su neophodni radi povećanja pouzdanosti i efikasnosti rada postrojenja "Makiš", kao i zbog toga što godinama nije rađeno na održavanju sistema i kako tokom leta kvalitet vode ne bi bio doveden u pitanje.

U odluci da radove izvode tokom jednog vikenda, a ne u fazama, rukovodili su se, navode, time da za vikend nema nastave u školama, ali i kako bi potrošači bili manje oštećeni.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" se izvinjava potrošačima koji će zbog ovih radova ostati bez vode i apeluje na strpljenje, jer će biti obezbeđena kontinuirana snabdevenost sa boljim pritiskom, što će smanjiti i mogućnost kvarova.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online