Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.05.2017.
09:39
slobodnaevropa.org A

"Vučić je otvorio zadnje poglavlje svoje vladavine"

"U ovom mom životnom trenutku, ovo mi je najmanje trebalo. Ali nisam osoba koja može da ćuti i da ne reaguje na ovakvu stvarnost koja se dešava. Ušla sam u pokret Saše Jankovića zbog nepravde", kaže Aida Ćorović, članica Predsedništva nedavno osnovanog pokreta Saše Jankovića, prenosi "Radio Slobodna Evropa".

Tanjug
Aleksandar Vučić

Živimo u državi bezakonja

Aida Ćorović je aktivistkinja za ljudska prava. Godinama je bila na čelu nevladine organizacije "Urban IN" u Novom Pazaru. Žestoki je kritičar političkih i drugih manipulacija unutar islamske zajednice, aktivistkinja za ženska prava… Jedno vreme joj je zbog pretnji bila dodeljena policijska pratnja. Dobitnica je mnogih priznanja za svoj rad.

- Na žalost, mi živimo u državi bezakonja, gde se ne poštuju dobri zakoni koji se donesu. Bojim se da je država kriva za to jer ona, sve ono što je zakonski okvir, stavi na stranu i onda dozvoljava, selektivno, svojim prijateljima, svojim partnerima, da grade i rade kako hoće. Znamo i za vikendice Tomislava Nikolića. Tu je i divlja gradnja u centru Novog Pazara i mnogo divljih gradnji za koje znamo ili ne znamo. Sa druge strane, ruše onako kako vlastima odgovara. Vidimo ogoljeno, i bez ikakvog prikrivanja, selektivnu pravdu i selektivno pravo da neko drugi, koji je blizak sa vlasti, može da radi šta hoće - kaže Ćorović.

- Na političkoj sceni Srbije viđamo uglavnom ista lica već nekoliko decenija. U Srbiji uglavnom postoji jedan lider, čiji je autoritet neupitan, čija je zadnja reč, koji je iznad svih. Po tome se razlikuje pokret Saše Jankovića. Mi pokušavamo da horizontalno odlučujemo, stalno tragamo za unutrašnjim dijalogom i za konsenzusom - objašnjava Ćorović zašto podržava Sašu Jankovića.

Vučićev pakt sa Zapadom, sličan Miloševićevom

- Vladavina SNS-a razara Srbiju bukvalno, suštinski i do korena. Za nas je sada najvažnije da to raspadanje Srbije prestane. Brisel i Vašington podržavaju Vučića koji je očigledno dobio domaći zadatak da neke važne teme sada završi. Mislim na promenu Ustava. Očigledno je da su napravili neku vrstu pakta, onako kako je Milošević u svoje vreme bio igrač Zapada. Onog trenutka kada se to završi, Vučić će izgubiti podršku međunarodne zajednice imajući u vidu šta on radi ovde u Srbiji. U Srbiji se gazi vladavina prava, sve gore su medijske neslobode - kaže Ćorović i zaključuje:

- Čini mi se dugoročno da je Vučić polako već otvorio poslednju etapu svoje vladavine ovde i da će biti potreban neko ko će da zameni političku garnituru u Srbiji. Nadam se da će i Brisel i Vašington imati trunku mozga da tragaju za novim ljudima, za kvalitetnijim ljudima i za ljudima koji će da donesu nove paradigme na političkoj sceni Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online