Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
12:28
Vestionline, Tanjug A

Vučićeva poslednja sednica Vlade, deljeni oproštajni pokloni

Vlada Srbije održava danas poslednju sednicu u ovom mandatu kojom predsedava premijer Aleksandar Vučić, a ministrima je podelio knjige kao oproštajni poklon i poručio im da je rad u vladi prilika da pokažu šta znaju i posao koji traži posvećenost.

Tanjug
U Vladi ostavio police sa knjigama nasledniku: Aleksandar Vučić

Odlazeći premijer je poručio da je zadovoljan i presrećan što je obavljao taj posao. On je novinarima rekao da je ministrima podelio knjige iz svoje biblioteke i dodao da ih je delio po "triki kriterijumu" i da tačno zna zašto je koju knjigu kome dao.

- Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku. To sam radio bez vladinog novca. Neko će u neki lepši prostor ući. Ostalo je još neka odela da iznesem -rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer.

Kako je rekao kriterijum po kome je delio knjige je bio čudan, da je teško zaključiti zašto je kome koju poklonio i naveo da ih je birao sam iz svoje biblioteke.

- Kada sam kupovao knjige morao sam gumicom da brišem cenu -rekao je Vučić i dodao da je svakome od članova kabineta napisao i ličnu poruku.

- Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha -dodao je.

Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama.

- Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao .- istakao je odlazeći premijer i izabrani predsednik.

Dodao je da na primer "Jadranka umesto Evrope dobila Kinu" te da je to učinio i iz još jednog razloga.

- Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio - rekao je Vučić.

On je naveo i da će Suzana Vasiljević, njegova savetnica za medije, nastaviti da radi sa njim.

Još nisam odlučio ko će biti premijer

Vučić je rekao da još nije sasvim odlučio ko će biti budući premijer.

- Predstoje još razgovori. Za mene je prekosutra veoma važan dan i hoću da protekne svečano. Onda ćemo imati sednicu partije koju još vodim. Zatim ćemo imati razgovore sa koalicionim partnerima - objasnio je Vučić.

On je istakao da sve ide svojim tokom u skladu sa rokovima i datumima, kako je obećao.

Takođe je kazao da će se sutra pohvaliti sa odličnim ekonomskim rezultatima, a da će najteži zadatak buduće vlade biti očuvanje discipline u trošenju novca.

- Ali ljudi u vladi odlično znaju koji su važni zadaci. Najteže je očuvati disciplinu u trošenju novca. Ne sme da se troši više od onoga što se ima i da se izlazi svima u susret - kazao je Vučić.

Istakao je i da ćemo posle pola godine imati suficit u budžetu.

Srbija je, kako je dodao, uz tri ili četiri zemlje jedna od retkih u Evropi koja će imati suficit.

Rad u vladi traži posvećenost

Vučić je poručio ministrima da je rad u vladi prilika da pokažu sve što znaju, i da je to posao kojem moraju biti posvećeni 24 sata.

On je rekao da su služili interesima Srbije, energijom, posvešćenošću, predanošću prevazilazili probleme i ostvarili ciljeve i dodao da je presrećan i zadovoljan što je sa njima radio u vladi.

Aleksandar Vučić je na predsedničkim izborima održanim 2. aprila izabran za predsednika Srbije, a dužnost će preuzeti 31. maja polaganjem zakletve.

Do izbora novog premijera, vladom bi, u skladu sa zakonom, trebalo da predsedava prvi potpredsednik Ivica Dačić, u svojstvu vršioca dužnosti premijera.

Na inauguraciji najviši državnici regiona, priznanje Srbiji

Vučić je rekao da će na njegovu inauguraciju doći veliki broj šefova država i vlada zemalja regiona, te da očekuje da to budu gotovo svi najviši državnici u okruženju.

- Na inauguraciji 23. juna, imaćemo do sada najveći broj predsednika, šefova vlada, ministara spoljnih poslova koji će doći. Očekujem iz regiona da gotovo svi dođu, jer su bili mir i stabilnost u regionu deo moje politike - objasnio je Vučić.

Istakavši da je politika mira i stabilnosti, koja je važna za ekonomski razvoj, izuzetno bitna i za dalji rad vlade, poručio je da očekuje dolazak najviših predstavnika iz Slovenije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, ali i Grčke i Austrije.

- To je do sada najveće priznanje ne za mene već za našu zemlju - naveo je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online