Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.06.2017.
08:59
Vestionline, Tanjug A

Evo ko sve dolazi na svečanu Vučićevu inauguraciju

Pripreme za inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Palati Srbija se privode kraju, ali se još drže u potpunoj tajnosti, piše današnja "Politika" koja navodi i da je dolazak na svečanost do sada potvdio veliki broj predsednika, premijera, izaslanika i ministara.

EPA/Koča Sulejmanović
Na inauguraciji Aleksandra Vučića biće "krem" političkog sveta

Tako će među gostima biti predsednici iz zemalja regiona - Crne Gore, Hrvatske i Makedonije, Filip Vujanović, Kolinda Grabar-Kitarović i Đorđe Ivanov, kao i potpredsednica Bugarske Ilijana Jotova.

Iako formalno nemaju status predsednika, prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed i sin kralja Bahreina, šeik Al-Kalifa tako se tretiraju, kažu za "Politiku" u Ministarstvu spoljnih poslova.

U MSP je stigla i potvrda mađarskog premijera Viktora Orbana da dolazi 23. juna u Beograd.

Biće tu i njegov austrijski kolega Kristijan Kern i prvi čovek Vlade Gabona Emanuel Isoze Ngonde.

Moskva šalje potpredsednika Vlade Dmitrija Rogozina koji se, kako sam kaže, u Beogradu oseća kao kod kuće.

Biće tu i predsednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Iz Brisela je stigla potvrda da će ovoj proslavi prisustvovati komesar za proširenje i susedstvo Johanes Han.

U ime Nemačke Vučiću će čestitati specijalni izaslanik Angele Merkel, bivši kancelar te zemlje Gerhard Šreder.

Na jednom mestu u petak će se naći i izaslanici dva suprotstavljena vojna tabora - ODKB i NATO, konastatuje list, navodeći da će predstavnik ODKB biti Jurij Hačaturov, generalni sekretar organizacije.

Iz NATO dolazi takođe visokopozicionirana Rouz Gotemiler, Amerikanka koja je od prošle godine na mestu prvog zamenika generalnog sekretara Alijanse.

Osim ovih najviših zvaničnika, stigle su i potvrde o dolasku velikog broja ministara.

Međutim, dve velike sile - SAD i Velika Britanija, kažu u MSP, za sada nisu poslale obaveštenja, odnosno potvrde koga šalju na proslavu inauguracije.

U Londonu su okupirani svojim problemima, učestalim terorističkim napadima, pa je, kažu sagovornici "Politike", donekle i logično što još nije stiglo obaveštenje o njihovom izaslaniku.

Konačan spisak zvanica biće, kažu u MSP, gotov sutra.

Kako se nezavnično saznaje, svečanost u Palati Srbija biće putovanje kroz srpsku istoriju, podsećanje na ono najznačajnije po čemu je Srbija zadužila svet.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online