Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.06.2017.
21:07
blic.rs A

Palma o glasanju za Brnabić: Na šta vam ja ličim?!

Članovi vladajuće koalicije koji ne glasaju za vladu Ane Brnabić trpeće određene posledice, zapretio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS, a povodom izjave Dragana Markovića Palme da Brnabićeva ne može da bude njegov premijer. Da li je lider JS promenio mišljenje, preti li mu izbacivanje iz koalicije i šta će biti sa savezom sa socijalistima?

Tanjug
Sve bi uradio da dokaže vernost Vučiću, ali ne bi glasao za Anu Brnabić: Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma jedini se iz aktuelne vladajuće koalicije usprotivio izboru Ane Brnabić za premijera, a njegova "doslednost", pre svega zbog odnosa prema LGBT populaciji, mogla bi ozbiljno da ga košta.

Prvi čovek najveće stranke u Srbiji Aleksandar Vučić izjavio je da svako ima pravo na svoje stavove, ali i da svaki potez u politici donosi određene posledice.

- Ne možete da budete i popularni, a i da delite ono što je dobro sa onima koji su povlačili ne samo popularne poteze. Ako ste u timu i kada se donose odluke o smanjenju plata, onda je fer da budete u timu kada te plate budu mnogo veće. Nije fer da delite to sa nama kada smo morali da donosimo odluku svojevremeno, a da se onda posle tri meseca hvalite kada budu značajno uvećane plate, kada budu najveće u srpskoj istoriji - predočio je Vučić.

O kakvim se posedicama radi, Vučić nije precizirao. Ipak, funkcioneri naprednjaka su u više navrata rekli da uskraćivanje podrške Ani Brnabić znači i izlazak iz vladajuće koalicije.

Da li se zbog pretnji o mogućim posledicama Palma predomislio?

- Pa, na šta vam ja ličim - navodi za "Blic" lider JS nakon najave Vučića da će trpeti konsekvence.

Izvor "Blica" navodi da je Marković spreman na sve što bi Vučića uverilo da podržava aktuelnu vlast, ali nije spreman da da glas Ani Brnabić, zbog njene seksualne orjentacije. Sagovornik lista navodi da je obećao predsedniku Srbije da će glasati za svaki zakon koji nova vlada pošalje u Skupštinu Srbije i sve druge njene poteze. Pitanje je samo da li je to Vučiću dovoljno.

Ukoliko SNS odluči da povuče najdrastičniji korak, a to bi bilo raskid svake saradnje sa JS, dovodi se u pitanje i opstanak Palminog saveza sa socijalistima.

- Marković misli da može da ne glasa za Brnabićevu, a da podržava Vučića i vladu. Sve svoje aktivnosti sada zasniva na tome da se "provuče". To je teška pozicija za vladajući koaliciju, da takvu jednu nedoslednost prihvati. Ukoliko tu bude došlo do zaoštravanja odnosa na liniji SNS - JS, upitna je i koalicija sa SPS - kaže sagovornik iz vladajuće koalicije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online