Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.07.2017.
14:00
Vestionline, Tanjug A

U čačanskoj skupštini ponovo usijano

Odbornici opozicije blokirali dve govornice u sali čačanske skupštine. Situacija je na ivici incidenta, javlja "Tanjug".

youtube.com/Glas Zapadne Srbije
Opšta tuča u Čačku

Sednica Skupštine grada Čačka ni danas, posle jučerašnjeg incidenta, nije ušla u normalne tokove, pošto su odbornici opozicionih stranaka blokirali dve govornice u sali i sto za kojim sedi predsednik, ne dozvoljavajući nastavak rada.

Situacija je na ivici incidenta, a došlo je i do guranja među odbornicima. Čule su se i uvredljive reči.

Među 14 tačaka dnevnog reda je i Predlog novog poslovnika o radu, a opozicija je na taj predlog podnela više od 1.100 amandmana.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i predsednik Skupštine grada Igor Trifunović, osudili su jučerašnji incident na sednici skupštine i naveli da je krivica na opoziciji.

- Učinićemo sve da se rad skupštine vrati u normalne tokove. Dveri žele vandalizam, da nas učine nedemokratama. Boško Obradović je ranije vršio pritisak na Iliće, sada na Todoroviće, sutra će na Jankoviće. Niko mu nije kriv što je u poslednje vreme izgubio 10.000 glasova u Čačku - rekao je Todorović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, jučerašnje ponašanje nikome ne služi na čast, a "divljaštvo, silovanje politike neće dozvoliti".

- Politička mržnja, banditizam, jasan su znak ne poštovanja državnih institucija. Opasno je kada neko poziva građane na neposlušnost. Ali, ne plašimo se mi nekih od dva metra. Ja bih rekao mi smo sitni, ali dinamitni - izjavio je Todorović.

Todorović, koji je član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), rekao je da je SNS prva stranka u koju se učlanio i da je posnosan "što je deo tima koji predvodi Aleksandar Vučić i vlade koju vodi Ana Brnanić".

Trifunović kroz suze

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović kaže da je prilikom jučerašnjeg incidenta, kada mu je šef odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković bacio u lice skupštinski materijal, zadobio lakše telesne povrede - posekotinu iznad oka i infekciju oka.

- Da nisam nosio naorače, povreda oka bi bila veća, rekli su mi lekari tokom jučerašnjeg saniranja povreda. Strasti se još nisu stišale, sve ono što se dešavalo u skupštini gledalo je moje dete - rekao je Trifunović kroz suze.

On kaže da je rano jutros dao izjavu osnovnom javnom tužiocu i da je na državnim organima dalja istraga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online