Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.07.2017.
23:46
Vestionline A

Vučić: Neki će reći - evo ga, hoće da prizna nezavisnost Kosova

Predsednik Srbije govorio je u ponedeljak uveče na televiziji Pink o slučaju Savamala, napadu na njegovog brata Andreja Vučića tokom Parade ponosa, političkim protivnicima...

Tanjug
Aleksandar Vučić

O Kosovu...

- Kao što se uljuljkujemo uvek da možemo da radimo manje, a da zarađujemo više, isto tako, objasnio je, po pitanju Kosova i Metohije volimo da mislimo da će doći neka vlast, pa će to da reši.

- Tako neki misle da oteraju i Srbe iz Gračanice po hrvatskom modelu. Neće moći ni to, niti mi da bilo koga fizički čistimo. To više nije realno. Moramo biti realni, racionalni i ozbiljni. Pitam ljude, na primer, kako ćemo imati srpsku vlast u Mališevu i Štimlju? Najviše volimo sebe da lažemo - primetio je Vučić.

Neki će, ocenio je, reći: Evo ga, hoće da prizna nezavisnost Kosova.

- Ako ostavimo deci nerešeno ovo pitanje, opet će naša deca da se biju, jer je pitanje da li će se rešiti za 10, 20 ili 100 godina. Moramo da postavimo stvari u realne okvire. Šta možemo da ostvarimo, a šta ne, ali da ne sprečavamo budućnost za našu decu. Dok to ne rešimo, imaćemo zamrznut konflikt i nikada se nećemo iz toga izvući - rekao je predsednik Srbije.

Vučić: Rugali se, ali Pens me je ispratio jer...

On je istakao da je skandalozno što je to urađeno noću, a ne danju.

- Trebalo je mene da pozovu da budem glavni vozač. Vidite kako to danas izgleda, a ne ono ruglo. Problem je što su noću to radili - naglasio je predsednik.

Govoreći o navodnim batinašima koji su napali novinare na mitingu SNS Vučić je rekao:

- A oni koji su mi brata izubijali...oni nisu batinaši? Moju suzu niste videli javno, iako sam 24 sata plakao. Danas sam gotovo siguran da je namerno izubijan. I slučajno se baš tada pojavila kamera tv N1 - izjavio je Vučić.

- Pitam gledaoce šta bi bilo da je prebijen član porodice Janković, Jeremić, Radulović - ne bi me oprali ni Sava ni Dunav. Da je iz mog pištolja u mojoj kući ubijen neko da li biste dali da budem predsednik? - istakao je on.

Nikad me neće pobediti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne planira da na vlasti ostane 20 godina, ali da namerava da za par godina izabere svog naslednika koji će kao on nastaviti da pobeđuje svoje političke protivnike.

- Skloniću se sam, oni me neće pobediti u narednih 20 godina. Planiram da vreme na vlasti skratim za deset puta, ali ću izabrati naslednika koji će takođe nastaviti da ih pobeđuje, tako da im se u političkom smislu ne piše doboro, ali se piše dobro Srbiji - rekao je Vučić.

- Izabraću nekoga ko će biti odgovoran, ozbiljan ko dobro zna šta je obaveznost i odgovornost u politici, neko ko će sve pobeđivati za dobrobit Srbije i njene dece. Ne piše im se dobro, ali se Srbiji piše dobro - rekao je Vučić koji je ocenio da opozicija nema nikakav plan.

- Sa ovakvima bih mogao do veka da budem na vlasti. Ali sam ću otići. Obezbediću naslednika koji će da ih pobeđuje i radi za dobro Srbije - naglasio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online