Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.07.2017.
09:44
Vestionline, Tanjug A

"Politika": Velika čistka u SNS na lokalu

List "Politika" piše da će Srpska napredna stranka do kraja avgusta smeniti rukovodstva u više od 10 stranačkih lokalnih odbora širom Srbije.

A. Čukić
A na lokalu...

Predsednik IO te stranke Darko Glišić kaže da će biti promena u nekim lokalnim odborima, kao i da spisak još nije okončan.

- Naš odbor u Zaječaru je raspušten i u još nekoliko odbora je došlo do personalnih promena. Do smena u Zeječaru je došlo zbog lošeg izbornog rezultata, lošeg rada u lokalnoj vlasti i gotovo nikakvih stranačkih aktivnosti. Da li će i kada neki drugi odbor snositi sankcije zavisi od toga kako se ponašaju i rade. Čim se pokažu loši rezultati ili se uoči problem reagujemo sa adekvatnom merom - kazao je Glišić za "Politiku". 

Kako je kazao, nije isključeno da je možda neko od naprednjaka na lokalu zloupotrebio svoju funkciju da bi ostvario lični interes i istakao da članska karta SNS-a ne može i neće biti zaštita od takvih radnji. 

List navodi da je još krajem godine uočeno da neki opštinski odbori SNS-a rade loše, što je jedan od razloga za kadrovske promene, a raspuštanje odbora odlagano je zbog predsedničkih izbora i predsedničkih obaveza. 

Upitan kakve su reakcije lokalnih funkcionera kada ih kritikuje za to što nemaju rezultat, i što svoju "nesposobnost kriju iza autoriteta predsednika stranke Aleksandra Vučića", Glišić kaže da Vučić "nije i ne može da bude paravan nesposobnim lokalnim funkcionerima". 

- Imam nultu toleranciju za njihove izgovore i opravdanja zašto nešto nisu uradili, pogotovo ako su glupi i besmisleni. Građani koji su za nas glasali žele viši stepen odgovornosti, marljiviji rad i konkretne rezultate u rešavanju problema. Svako u stranci mora da bude svestan da, ukoliko nije odgovorio na takav zadatak mora da snosi odgovornost - navodi Glišić. 

Na pitanje da li će biti promena u pojedinim beogradskim odborima, Glišić navodi da su u toku pripreme za beogradske izbore.

- Na izborima će se videti ko može da odgovori stranačkim obavezama, a ko ne. U skladu sa tim biće doneta i odluka - kaže Glišić. 

Govoreći o smeni gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, o čemu su pisali mediji navodeći da vrh SNS-a nije zadovoljan njegovim radom, Glišić kaže da je SNS ozbiljna stranka koja se ne bavi temama rekla - kazala i dodao da veliki broj odbora veoma dobro radi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online