Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.08.2017.
18:31
J. L. Petković - Vesti A

Pošli u goste, završili u zatvoru

Kosovska policija uhapsila je u utorak grupu od 11 osoba srpske i ruske nacionalnosti kod Podujeva (starosti između 15 i 48), tvrdeći da su na nedozvoljenom mestu prešli administrativnu liniju.

A. Čukić
Kosovska policija stalno nadzire administrativnu liniju

Njima je određen istražni pritvor od 48 sati, a o daljem postupku odlučuje tužilac u Prištini.

Šest ruskih i pet srpskih državljana nalazilo se u dva automobila srpskih registarskih tablica, a uhapšeni su kod sela Medragovac.

Kako "Vesti" saznaju, uhapšeni su braća Goran i Zoran Perović, Goranov sin, Zoranova supruga i sestra.

Oni su bili domaćini Rusima koji su njihovi prijatelji, a hteli su da im pokažu rodnu kuću u selu Medragovac, koje se nalazi na tridesetak kilometara od Podujeva, a do njega se stiže putem pokraj Batlavskog jezera, kroz albanska sela, na brdu nadmorske visine od oko 1.000 kilometara.

Porodična kuća Perovića nalazi se na tromeđi kuršumlijske, podujevske i opštine Medvađa, ali tehnički pripada opštini Podujevo.

Na tom putu ne postoje zvanični prelazi, pa meštani često koriste lokalne puteve.

Kako su "Vesti" još saznale, uhapšeni Rusi su biznismeni i braća Ruskinje koja je udata u porodicu Perović.

U Srbiju su došli sa svojim devojkama. Goran i Zoran poveli su goste da vide rodnu kuću, a na tom putu uhapsila ih je policija.

U dva džipa sprovedeni su prvo u pritvor u Lužanu, a zatim pred istražnog sudiju u Prištini.

Meštane ovog sela kosovska policija često hapsi zbog "ilegalnog prelaska", a jedan od najpoznatijih slučajeva je kad je 2010. privedeno 20 Srba, među kojima i troje dece, koji su krenuli na groblje da bi dali šestomesečni pomen preminulom rođaku.

I tada, kao i sada, kosovska policija je saopštila da su ilegalno prešli preko sela Sekirača.

Mnogi meštani ovaj prelaz smatraju legalnim, jer se nalazi na takozvanoj "kapiji tri" predviđenim Vojno-tehničkim sporazumom iz Kumanova, koji kosovska strana ne priznaje.

Akcija posle dojave

Kosovska policija je saopštila da je o ilegalnom prelasku dobila dojavu, te da je "preuzela sve neophodne policijske mere" i da su "tačno kod Kforove table upozorenja zaustavili vozila sa srpskim tablicama". O najnovijem slučaju hapšenja obavešteni su tužilac, Advokatska komora Kosova i Ruska kancelarija za vezu u Prištini.


 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online