Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.08.2017.
19:45
D. Dekić - Vesti A

Crvena vrpca za parče puta

Izgleda da samo u Srbiji parče puta od pet kilometara može da se gradi skoro tri decenije i obuhvati dva veka i samo u Srbiji državni funkcioneri hrle da otvore deonice od svega par kilometara.

Tanjug
Samo za slikanje: Zorana Mihajlović

Tako se ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović koja je u martu otvorila 1,5 kilometara auto-puta nadomak Subotice, ponovo obrela tamo i kako reče, s ponosom, svečano otvorila još 6,5 kilometara ipsilon kraka Koridora 10. Naciji je poručila da će preostalih 5,5 biti završeno do 2019.

U tome što političari iz vlasti na svakih nekoliko kilometara dotrče da preseku crvenu vrpcu, ona ne vidi ništa sporno.

- Ne bi smelo da bude problem da pokažemo, hej, mi smo ovo uradili. Ja sam na to ponosna - rekla je otvarajući deonicu koja povezuje auto-put sa graničnim prelazom Kelebija.

Kratko je slatko

Crvene trake je na deonicama manjim od deset kilometara sekao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vreme dok je bio premijer, a najčešće u predizbornim kampanjama. Put Aranđelovac-Krćevac od 8,7 km, otvorio je 2015, a u aprilu prošle deo Koridora 10 od Grabovnice do Grdelice, od 5,6 kilometara. Kritike javnosti su mu upućene posle otvaranja deonice kod Bele Palanke, gde je polovina bila bez habajućeg sloja, branika i vertikalne signalizacije.

Ministarki koja tvrdi da se "u vazduhu oseća da se grade putevi u Srbiji", na vidiku je i završetak celog auto-puta. Plan je da 2019. bude gotov ceo ipsilon krak i veruje da se neće obrukati.

Da joj nije mrsko da sedne u auto i ode da crvene vrpce seče i nad komadićem asfalta ili pruge pokazala je u više navrata. Pustila je u rad obnovljenu deonicu od 2,4 kilometra na pruzi Lešnica-Loznica, oštećenu u poplavama, pa pre dve godine i 1,7 kilometara prilaza Kruševcu, a 2016. i celih šest kilometara puta Kragujevac-Batočina, ali i čak deset kilometara obilaznice oko Beograda.

Očito je preuzela manir prethodnika ministra Milutina Mrkonjića, najavljujući "pre roka", na jesen puštanje u saobraćaj deonice puta od 31 kilometar od Pirota ka Dimitrovgradu.

Lift, semafor i tri drveta

Ministarka Mihajlović je sa crvenim vrpcama radila i na drugim mestima, pa je usred "Žikine šarenice" 2015. otvorila bazen u Svrljigu, a 2016. i poslovnicu turističke agencije Fldž Fldž Travel. Reklo bi se da je to slabo u poređenju s ministrom Aleksandrom Vulinom koji je svečano pustio u rad lift, ili gradonačelnikom Novog Sada i njenim partijskim kolegom iz SNS-a Milošem Vučevićem koji je posle otvaranja semafora, staze, točilice za gas, klupe i tri stabla, svečano upisao devojčicu u vrtić.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online