Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.09.2017.
21:56
Vestionline, Tanjug A

Đurić: Haradinaj ostaje ratni zločinac, Srbi između "kuge i kolere"

Srbi na KiM u političkom smislu suočeni su sa izborom "između kuge i kolere" i ako oni odluče da podrže vladu u kojoj će sami imati svoja mesta, naravno da Vlada Srbiije stoji uz svoj narod, izjavio je danas Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Tanjug
Srbija neće okrenuti leđa Srbima na Kosovu: Marko Đurić

On je dodao da Ramuš Haradinaj za Srbiju ostaje optuženi ratni zločinac, čovek protiv koga će srpski pravosudni organi nastaviti da preduzimaju sve moguće mere,

- Ja verujem Srbima sa KiM, jer oni najbolje znaju kako da odluče o tome, kako da sami kreiraju svoju budućnost, njihova deca, sestre, majke žive na Kosovu i Metohiji i ako oni odluče da podrže vladu u kojoj će sami imati svoja mesta, u kojoj će moći da se bore sa pozicije srpskog naroda, mi naravno stojimo uz naš narod - rekao je Đurić za RTS.

Kako je rekao, Vlada neće licemerno okrenuti glavu od svog naroda, već će nastaviti da podržava i Srpsku listu i srpske predstavnike koji, podseća, imaju više od 90 odsto glasova Srba sa KiM.

Ramuš Haradinaj je za Srbiju optuženi ratni zločinac, jasan je Đurić, čovek protiv koga će, kako ističe, srpski pravosudni organi nastaviti da preduzimaju sve moguće mere, i Srbija ni najmanje neće ublažiti nastojanja da, ne samo da Haradinaj, nego i svi drugi odgovorni za zločine, budu izvedeni pred lice pravde.

- Haradinaj je već bio premijer i za vreme Tadića, Jeremića, Koštunice, svi oni su se menjali. Ovo je, dakle, šesta vlada sa takvim sastavom, ali ono što je sada različito jeste da ona zavisi od srpskih predstavnika i da su srpski predstavnici  jedinstveni i u koordinaciji sa svojom državom Srbijom - naglasio je Đurić.

Kako kaže, "nikada neće bacati kamenje na srpske predstavnike", na Srpsku listu, na ljude koji pokušavaju da opstanu na KiM, okruženi u enklavama, koji, prema Đuriću, samo pokušavaju da nađu najbolji način da oni i njihova deca budu bezbedni.

- Smatram da će to otvoriti jedan prostor da se efikasnije bore za svoje interese i svakako da će imati u svim iskušenjima našu podršku i da nećemo, poput propalih salonskih opozicionih političara na tviteru da ih napadamo i kritikujemo, već ćemo nastaviti rame uz rame sa našim narodom da se borimo za opstanak - rekao je Đurić i dodao da je važno što postoji Ministarstvo za povratak i zajednice, kao i Ministarstvo poljoprivrede, jer se 85 odsto Srba na KiM bavi poljoprivredom.

Što se dijaloga tiče, kaže Đurić, "najveći udarac" zadat je u vreme prethodnih režima kada je to prebačeno iz UN, te da je sigurno da nastavak dijaloga neće biti lak ali da će Srbi na KiM nastaviti da štite i brane svoje principe, a država Srbija svoje interese.

- Za nas, bez obzira što će ovo mnoge Albance razljutiti, ali za nas je ovo, dok postoji institucija države Srbije, ostati deo naše zemlje i ostati naša južna pokrajina, a ti ljudi danas koji sede u toj skupštini, ti srpski predstavnici, jedini su koji imaju hrabrosti da u Prištini pred tim teroristima bivše OVK kažu jasno i glasno da je to Srbija - zaključio je Đurić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online