Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.09.2017.
18:11
D. Dekić - Vesti A

I Skupština postala rijaliti

Prepucavanja, svađe, vređanja i plač, postali su uobičajeni deo atmosfere koju građani Srbije mogu videti u direktnom prenosu skupštinskih zasedanja.

Tanjug
Između "Farme" i "Zadruge": Skupština Srbije

Ove sednice ozbiljno prete da nadmaše gledanost dva rijalitija na nacionalnim TV frekvencama. Tako učestalim suzama, predsednica parlamenta Maja Gojković sve češće zaliva parlamentarna dešavanja, a u više navrata je prekidala i sednice s obrazloženjem da "to više ne može da izdrži".

- Sram vas bilo - rekla je u suzama poslanici Demokratske stranke Aleksandri Jerkov na poslednjem zasedanju i demonstrativno izašla posle incidenta do kojeg je došlo pošto poslanici Dosta je bilo Ljupki Mihajlovskoj, koja je osoba sa invaliditetom, nije data reč iako se javila po Poslovniku. Zbog toga je Jerkov ustala i prokomentarisala da Gojkovićeva vređa dostojanstvo parlamenta i građana, kao i da po nalogu naprednjaka uskraćuje reč opozicionim poslanicima.
Na zasedanju se inače raspravljalo o svemu i svačemu. Najmanje o zakonima iz oblasti prosvete, a najviše o skupocenom stanu od 200.000 evra koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin pazario, kako je rekao, zahvaljujući pozajmici od ženine tetke iz Kanade.

- Slučaj Vulin je još jedan pokazatelj da je sve dozvoljeno kad ste na vlasti - ocenila je šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije Nova Srbija Sanda Rašković Ivić. Povodom Vulina i njegove darežljive tetke, odgovor treba da daju organi gonjenja, rekla je Rašković-Ivićeva i predočila da je Tužilaštvo tu zakazalo, jer neko odgovara za 300 dinara, a neko ni za 205.000 evra.

- Učestali manir vređanja, omalovažavanja i etiketiranja kojem pribegavaju pojedini poslanici, Vulinova stranka i naprednjaci ne bi smeo da postoji ni u komunikaciji ni najprimitivnijih ljudi, a kamoli ministara ili poslanika - poručila je Rašković-Ivićeva.

Šarčević kao Dositej

Poslanici opozicije su tokom rasprave o predlozima obrazovnih zakona isticali da se prevelika ovlašćenja daju u ruke ministru obrazovanja.
Podneto je čak 1.234 amandmana o kojima će rasprava početi u ponedeljak kojima opozicija hoće da "popravi" zakon.
- Da je ministar i sam Dositej Obradović bilo bi mu previše nadležnosti - poručila je Aleksandra Jerkov.

Šef Poslaničke grupe DJB Saša Radulović je kazao da u "slučaju Vulin" tužilaštvo ne radi svoj posao.

- Očito je reč o političkom pritisku da se predmet Vulina drži u fioci i bude odbačen - ocenio je Radulović i zapitao da li je tužilaštvo uzelo izjavu od Vulina, ili od tetke, i nema odgovor da li je plaćen porez na poklon.

Da je možda reč "o mirazu" koji je dobio Vulin, protumačio je lider radikala Vojislav Šešelj.

- Zavidim onima koji su dobili miraz, jer moja žena ništa nije donela - rekao je Šešelj koji je nadavno bio gost rijalitija Zadruga.

Čelnik SRS-a je skupštinskom rijalitiju dodao porodičnu notu, uvođenjem sina, 23-godišnjeg studenta Aleksandra Šešelja u skupštinske klupe.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online