Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.12.2017.
13:33
Vestionline, b92.net A

Đilas se "definitivno vraća", ko će stati iza njega?

Bivši predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas vraća se u politiku, sudeći po izjavi koja se citira na naslovnoj strani sutrašnjeg NIN-a.

www.mc.rs
Dragan Đilas ima podršku jednog dela opozicije

Đilas za beogradski nedeljnik ispod naslova "Zašto sam odlučio da se vratim u politiku" govori o Vučiću, Malom, Jankoviću, Jeremiću, Šutanovcu i Šapiću.

Mediji su prethodnih dana javili da će Đilasova konačna odluka biti objavljena u četvrtak, kao i da je on donosi jer "smatra da se Beograd može bolje voditi".

- Doneo je odluku jer smatra da ima prostora za drugačiju viziju Beograda i za još neke projekte koji će voditi razvoju prestonice. Kao što je do sada i govorio ne slaže se kako aktuelna vlast rukovodi Beogradom. Smatra i da ujedinjena opozicija može to i da ostvari - neimenovani sagovornik za list "Blic".

O Đilasovom povratku na scenu pred beogradske izbore, koji mnogi u opoziciji označavaju kao "ključne u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, govori se već mesecima, a najjača podrška mu stiže od Pokreta slobodnih građana. 

Lider PSG Saša Janković govorio je u nekoliko navrata o "ozbiljnim razgovorima sa Đilasom", da bi u utorak objavio da će njegov pokret podržati Đilasa ako se kandiduje na beogradskim izborima. 

Istovremeno, on je pozvao i DS, DJB, Pokret "Ne davimo Beograd" na saradnju: 

"Da stanemo zajedno i vratimo Srbiju sa stranputice na koju je krenula", rekao je Janković. 

Na drugoj strani, lider DS Dragan Šutanovac je u novembru rekao da je došlo vreme da "Đilas podrži demokrate", DJB je isključio mogućnost da stane na istu stranu gde je i bivši gradonačelnik, dok je "Ne davimo Beograd" najavio novi program, koji podrazumeva "drugačije shvatanje politike". 

Podršku bi Đilas trebalo da dobije od Narodne stranke Vuka Jeremića, koja "blisko sarađuje" sa PSG. 

Što se Nove stranke tiče, uprkos velikoj podršci na izborima za predsednika Srbije, ona se razišla sa Jankovićevim pokretom. Lider Nove Zoran Živković svojevremeno je najavio da će kandidatkinja te stranke za mesto gradonačelnika Beograda biti Vesna Rakić Vodinelić. 

Pokret Dveri se nije izjašnjavao povodom Đilasove kandidature. 

Srpska napredna stranka je na vlasti u Beogradu, a gradonačelnik je i dalje Siniša Mali, iako je letos lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio njegovu ostavku zbog "hajke". Spekuliše se da je planirano da Mali dobije još jedan mandat, a SNS je najavila da će pred Beograđane izaći sa timom, a ne sa jednim imenom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online