Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.01.2018.
08:11
Vestionline, Tanjug A

Ko je hirurg Radojičić, prvi na listi SNS za Beograd

Profesor doktor Zoran Radojičić, prvi na izbornoj listi SNS za gradske izbore u Beogradu "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd!", generalni je direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu i svakodnevno se bori za život naše dece, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

youtube.com/ Pink.rs
Direktor Tiršove i nosilac liste za Beograd - Zoran Radojičić

Radojičić je generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu, u kojoj je zaposlen od 1991. godine.  

Profesor je Medicinskog Fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečiju hirurgiju i urologiju.  

Predsednik je Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece pri Ministarstvu zdravlja.
Kako se u biografiji navodi, rođen je 24. oktobra 1963. godine u Lazarevcu.

Oženjen je Tijanom, koja je njegova najveća podrška. Ponosan je na sinove Ivana i Ognjena, koji su stasali u sjajne mlade ljude.

Diplomirao je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1989. godine sa prosečnom ocenom 9,14. Na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine. Govori engleski jezik.

Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim decijim klinikama i bolnicama.

Član je Evropskog udruženje za pedijatrijsku urologiju (ESPU), Evropskog udruženja dečje hirurgije (EUPSA), član Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju.

2016. godine je uvršten u Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije. Objavio veliki broj radova i predstavljao ih na značajnim svetskim kongresima, kao i na Američkoj pedijatrijskoj akademiji.

Radi na unapređivanju programa transplantacije bubrega i na uvođenju programa transplantacije jetre kod dece u Srbiji.

Veruje, navodi se, da nas tradicija jedne od najznačajnijih medicinskih ustanova koju vodi od 2013. godine, obavezuje da neprestano mislimo o zdravlju dece, obrazovanju lekara koji se bave lečenjem dece i nauci. 

Ističe da imamo sjajan medicinski kadar, vrhunske, lekare i rezultete u lečenju najtežih bolesti i stanja dostojne velikih svetskih centara. 

Sa svojim timom zalaže se za izgradnju nove dečje bolnice u Beogradu u kojoj će deca imati i prostorne i organizacione uslove lečenja kao one koje imaju njihovi vršnjaci u razvijenim zemljama u svetu.

Svoj posao ne bi menjao ni za koji drugi. Stalno se usavršava, prati trendove i daje sve od sebe da ostanemo u samom vrhu svetske dečje medicine, stoji u zvaničnoj biografiji dr Radojičića.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online