Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.01.2018.
23:33
Vestionline, Tanjug A

FOTO: Svečana večera za Abea, domaćini Vučić i Brnabić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić priredili su u Domu garde na Topčideru svečanu večeru za japanskog premijera Šinzoa Abea, koji boravi u poseti Srbiji.

Tanjug/Vlada Srbije
Zdravica za gosta: Aleksandar Vućić i Šinzo Abe 

- Siguran sam da vaša poseta predstavlja prekretnicu u razvoju naših odnosa - rekao je Vučić u zdravici.

Predsednik Srbije istakao je da je "retko kada imao priliku da vidi tako skromne, pristojne i dobre ljude", poput japanskog premijera i njegove supruge, koja je takođe prisustvovala večeri u Domu garde. 

Vučić je rekao da je mnogo učio o Japanu, te je naveo pojedina mesta koja bi još želeo da poseti kako bi, kako je dodao, sve što je do sada video u Japanu mogao da sklopi u jednu prelepu sliku. 

Vučić se našalio i da Srbi, za razliku od Japanaca, ne jedu zdravu hranu.

Istakao je da je Srbima najviše stalo da se primeti da su dobri domaćini, te je poželeo gostima iz Japana da se u Beogradu osećaju kao kod kuće. 


Japanski premijer se u svojoj zdravici prisetio, kako je rekao, velike pomoći koju je Srbija pružila toj zemlji posle zemljotresa 2011. godine.

- Nikad nećemo zaboraviti to - naglasio je Abe.

On je izrazio zadovoljstvo što je došao u Srbiju, ističući da je čuo pohvale o gostoprimstvu Srba od Japanaca, koji su boravili u našoj zemlji. 

- Ja sam danas u Srbiji zahvaljujući vašem dobrom godstoprimstvu. Želim srdačno da zahvalim predsedniku Vučiću i svima na dobrodošlici - rekao je Abe.

Japanski premijer je iskoristio priliku i da naglasio da je Srbija Japancima poznata i kao sportska sila.


Kao primer srpskih sportista, poznatih u Japanu, Abe je naveo Novaka Ðokovića, vaterpoliste, košarkaše, a posebno je istakao fudbalera Dragana Stojkovića Piksija, koji je igrao u Japanu. 

- Japanci su gledali njegovu fantastičnu igru koju je pokazao odmah nakon početka japanske profesionalne fudbalske igre - rekao je Abe. 

Premijer Japana je izrazio uverenje da će Srbija osvojiti više od 15 medalja na Letnjim olimpijskim igrama, koje će biti održane 2020. godine u Japanu.

- Predsednik Srbije je rekao da će Srbija osvojiti 15 medalja, a ja siguran da ćete imati više od 15 -, rekao je Abe.

Japanski premijer čestitao je okupljenima Srpsku Novu godinu i podvukao značaj budućih prijateljskih odnosa između Japana i Srbije.

Za istim stolom na večeri u Domu garde sedeli su japanski premijer sa suprugom, predsednik Vučić, premijerka Brnabić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, šef diplomatije Ivica Dačić.

Uvaženim gostima priređen je kraći kulturno-umetnički program.

Večeri su prisustvovali članovi Vlade Srbije, ugledne ličnosti iz političkog, privrednog i javnog života.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online