Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.01.2018.
11:31
Vestionline A

Srbija zahteva da se uključi u istragu o ubistvu Ivanovića

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović još jednom je danas istakao zahtev Republike Srbije međunarodnim institucijama na Kosovu i Metohiji da se naši državni organi uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića.

Tanjug
Stefanović ističe našu potpunu posvećenost rešavanju ovog slučaju

Kako je navedeno u saopštenju, on je naglasio da je naša zemlja potpuno posvećena rešenju ovog slučaja i da će učiniti sve, da snagom svojih istražnih organa, dođe do onih koji su ubili Ivanovića i privede ih pravdi. 

Stefanović je podsetio da su već prvog dana Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo pravde i Tužilaštvo za organizovani kriminal poslali Euleksu i UNMIK-u zahteve da se naši državni organi uključe u istragu ovog ubistva i da budu njen aktivan deo. 

- Ono što zabrinjava ovih dana jeste činjenica da se često čuju tonovi iz ovih međunarodnih institucija da ne postoji dokument kojim je Srbija to tražila, da prosto nemaju zahtev Srbije, iako smo mi to ponovili i na najvišem državnom nivou. To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, to su izjavili resorni ministri, kao i direktor policije. Ovi tonovi su se čuli i pored brojnih pisanih dokumenata koje smo uputili i obraćanja svim relevantnim institucijama sa zahtevom za uključivanje naših državnih organa u istragu - istakao je Stefanović. 

Ministar je naveo da je Republika Srbija, takođe, na relevantnim sajtovima objavila dokumenta kojima od Euleksa i UNMIK-a traži učešće naših državnih organa u istrazi. 

- Zbog toga insistiramo na što skorijem uključivanju našeg tužilaštva i policije u ovu očigledno složenu istragu, kako bi što pre došli do ubica Olivera Ivanovića -istakao je Stefanović. 

Ministar je upozorio da se već sada vidi da iz istrage, odnosno od istražnih organa na Kosovu i Metohiji koji sprovode istragu ovog teškog krivičnog dela, cure određene informacije prema medijima koje mogu otežati dalji tok istrage.

Stefanović apeluje na sve koji se bave istragom da pokušaju da maksimalno zaštite  informacije do kojih dolaze istražnim radnjama, jer će to biti najbolji način da što pre otkrijemo počinioce. 

- Još jednom ističemo našu potpunu posvećenost rešavanju ovog slučaju i zahtev da se naši državni organi uključe u istragu. Republika Srbija učiniće sve da snagom svojih istražnih organa dođe do onih koji su ubili Olivera Ivanovića i privede ih pravdi - poručio je Stefanović.    

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online