Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.01.2018.
18:05
J. L. Petković - Vesti A

Nađite ubicu ili svi odosmo

Atmosfera u Kosovskoj Mitrovici je očajna, građani su uplašeni, niko ne pomišlja da ostane ovde. Dobro je da nas je predsednik Aleksandar Vučić posetio, ali imamo utisak da on zaista ne zna šta se ovde dešava na terenu.

Tanjug
Policija na mestu ubistva olivera Ivanovića

Ovo su u urazgovoru za "Vesti" poručili građani Severa KiM koji kažu da su posle ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici zavladali muk, tuga, teskoba i mučnina. Mitrovčani, posle svega, od predsednika Srbije očekuju samo jedno - da ispuni svoje obećanje.

- Atmosfera je očajna, narod je očajan, barem onaj deo s kojima sam u kontaktu. Sve više se priča o masovnom odlasku sa Severa Kosova, za početak u Srbiju, pa posle u inostranstvo, jer za Srbe nema života. Posle posete Vučića ne nadaju se ničemu dobrom, jer je i sam rekao da nas čekaju teške odluke. Ono što očekujem, kao i prijatelji bliski Oliveru Ivanoviću, jeste da se nadamo da će predsednik Vučić održati obećanje i da će ubice Olivera Ivanovića biti nađene i procesuirane u što skorijem roku. Sve osim toga će ubrzati odlazak svih nas odavde - ocenjuje za "Vesti" građanin Dejan Nedeljković.

Meštani Kosovske Mitrovice, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je osećaj straha sveprisutan.

- Ubistvo Olivera Ivanovića sve nas je iznenadilo jer smo izgubili velikog čoveka i prijatelja, ali vraćajući vreme unazad ništa se dobro nije moglo ni očekivati. Verujete da se svi plašimo kada prolazimo ulicama Mitrovice, naročito kada padne mrak. Lično ne verujem da će institucije u Prištini da rasvetle ubistvo, kao što neće ni Euleks. Dosad nijedan slučaj nije rešen, tako da ni sada neće biti drukčije. Ni meni ni mojim prijateljima i rođacima nije jasno zašto je Stejt department 10. januara izdao saopštenje gde se upozorava na mogućnost nasilja na severu Kosova. Mišljenja sam da su oni adresa gde bi trebalo da se obrate i kosovski i srpski istražitelji. Ukoliko toga ne bude neće biti nikakvog pomaka u istrazi - kaže naš sagovorik.

On dodaje da je dobro što je predsednik Vučić posetio sever Kosova i "pružio jasnu poruku da imamo zaštitu i da se možemo osloniti na državu".

- Imam utisak da on zaista ne zna šta se dešava ovde na terenu. Žalosno je da mu se obratila žena koja kaže da joj je suprug već pet godina u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici zbog navodnog počinjenog ratnog zločina, a da ga niko od predstavnika Vlade Srbije nije posetio ili pružio bilo kakvu pomoć porodici. Godine prolaze, a sve je manje vremena za nas koji smo ostali. Ukoliko se u skorije vreme stvari na promene na dobro, ništa nam drugo ne preostaje nego da idemo odavde - zaključuje naš sagovornik.

Pretnje sa svih strana

- Građani su uplašeni. Niko ne pomišlja da ostane ovde. Ako neko može da ubije istaknutog političara u centru grada i usred dana, šta da očekujemo mi, ostali? Ovde u svako doba može da te zaustavi kriminalac u džipu i da ti uradi šta hoće. Ranije nam je opasnost pretila samo sa albanske strane, a sada nam preti sa svih strana, iako živimo u većinskom srpskom delu Mitrovice. Strah je na svakom koraku, strahuješ da odeš i na posao. Nikad nije bilo gore - kaže za "Vesti" Mitrovčanka koja je takođe molila da joj ne objavljujemo ime

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online