Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.01.2018.
20:24
Vestionline, Tanjug A

Kampanja za Beograd "na leru", liste se još prijavljuju

Gradska izborna komisija do sada je proglasila šest izbornih lista za lokalne izbore u Beogradu, a sudeći po najavama političkih stranaka, inicijativa i pokreta biće ih još, do 16. februara, kada je krajnji rok za njihovo podnošenje.

wikipedia.org/Assembly of the City of Belgrade
Zahuktava se trka za Beograd: Ko će sledeći u Stari dvor?

Iako je kampanja "startovala" 15. januara, za sad uglavnom "ide" na društevenim mrežama i preko zvaničnih saopštenja, nešto manje na terenu.

Izborne liste koje su do sada proglašene su:

- izborna lista broj 1 "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd",

- izborna lista broj 2 "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka",

- izborna lista broj 3 "Ivica Dačić - Socijalisticka partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS)",

- izborna lista broj 4 "Da oslobodimo Beograd - Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija - Zeleni (ZEP - Zeleni)",

- izborna lista broj 5 "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik", 

- izborna lista broj 6 Grupa gradana "Šta radite bre - Marko Bastać".

Proverite da li ste na spisku

Nadleži su pozvali građane Beograda, ali i Aranđelovca, Sevojna i Bora, gde će se istog dana održati lokalni izbori, da provere da li su upisani u birački spisak. Na beogradskim izborima 4. marta, pravo glasa imaće oko 1,6 miliona birača, na oko 1.183 birackih mesta

Prva lista koju je GIK proglasila za predstojeće beogradske izbore je "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!", a nosilac liste je profesor Medicinskog fakulteta i direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić.

Među kandidatima za odbornike na toj listi preovlađuju profesionalci, nestranačke i javne ličnosti iz različitih oblasti, poput balerine Aje Jung, direktorke Narodnog muzeja Bojane Borić Brešković, direktora Muzeja savremene umetnosti Slobodana Nakarade, glumci, bivši sportisti. . .

Prvi na listi SRS je predsednik stranke Vojislav Šešelj, a kandidat za gradonačelnika je predsednik beogradskog odbora radikala Miljan Damjanović.

Na listi SPS-a i Jedinstvene Srbije biće ministar energetike, koji je i kandidat za gradonačelnika, Aleksndar Antić, a među prvima na listi su i predsednik Gradskog odbora SPS Nikola Nikodijević, advokat Toma Fila, glumica Jelica Sretenović.

Četvrtu izbornu listu čini koalicija okupljena oko DS, njihov kandidat za gradonačelnika je lider DS Dragan Šutanovac, a prva na listi je prof. dr Vesna Rakić-Vodinelić.

Učešće na beogradskim izborima najavio je i bivši gradonačelnik Dragan Đilas kojeg su podržali Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Srbije Borka Stefanovića i Pokret za preokret Janka Veselinovića. Njihova lista zvaće se "Dragan Đilas - Beograd oldučuje, ljudi pobeđuju".

Kako su najavili, potpise će početi da prikupljaju u sredu, a u četvrtak i da listu podnesu GIK-u.

Na beogradske izbore zajedno će pokreti "Dosta je bilo" i "Dveri", a njihova lista nosiće naziv "Da ovi odu, a da se oni ne vrate".

Od juče potpise za učešće na beogradskim izborima prikupljaju Inicijativa "Ne davimo Beograd" i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), a sutra sa prikupljanjem potpisa počinje i Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića. Prvi na listi POKS-a biće nekadašnji gradonačelnik Beograda Vojislav Mihailović.

U izbornu trku će i Demokratska stranka Srbije, čiji će kandidat za gradonacelnika, ukoliko budu išli sami, biti predsednik stranke Miloš Jovanović, a samostalno će na izbore i Liberalnodemokratska partija, Zelena stranka, kao i Luka Maksimović, poznatiji kao Beli Preletačević.

Lista koju predvodi Preletačević nosiće naziv "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online