Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.02.2018.
09:12
Vestionline, Tanjug, rts rs A

Sednica vlada Srbije i Slovenije

Na Brdu kod Kranja u Sloveniji održana je četvrta zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Slovenije, kojoj su predsedavali premijeri dve države, Ana Brnabić i Miro Cerar. Potpisana su četiri sporazuma o saradnji. Brnabićeva i Cerar imali su i odvojeni sastanak.

Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic
Sednica vlada Srbije i Slovenije

Premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije stigli su jutros na Brdo kod Kranja. 

Premijerku Brnabić u zamku Brdo dočekao je njen slovenački kolega Miro Cerar, sa kojim upravo ima odvojeni sastanak, dok će se u toku popodneva Brnabićeva sastati i sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom u Ljubljani.

Brnabićeva se upisala u Zlatnu knjigu gostiju

Premijerka Srbije upisala se u Zlatnu knjigu gostiju Zamka na Brdu kod Kranja nakon bilateralnog susreta sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom.

U svojoj poruci Ana Brnabić je navela da je uzajamno razumevanje i saradnja, otvorenost i spremnost za razgovore na sve teme pravi put za jačanje prijateljstva dva naroda.

"Danas smo mi ti koji ispisujemo stranice istorije za buduće generacije", napisala je Brnabićeva i zahvalila Sloveniji na podršci i prijateljstvu.

Trenutno je u toku sednica dve vlade koju predvode premijeri. Od srpskih ministara sednici prisustvuju ministarka pravde Nela Kuburović, ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar kulture Vladan Vukosavljević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar privrede Branislav Nedimović, ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević, kao i ministarke bez portfelja Jadranka Joksimović i Slavica Đukić Dejanović.

Ostala ministarstva predstavljaju državni sekretari ili pomoćnici ministara, a među njima je i državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Resorni ministri takođe imaju više bilateralnih sastanaka sa slovenačkim kolegama, a nakon sednice dve vlade koja će početi u 10 sati planirano je potpisivanje nekoliko sporazuma o saradnji.

Na sednici dve vlade će biti razmatrani zajednički projekti, mogućnosti za investicije, situacija u regionu, kao i nastavak dijaloga o sukcesiji, odnosno podeli imovine nekadašnje SFRJ.

U sklopu ove zvanične posete, u Privrednoj komori Slovenije u Ljubljani po podne će se održati Poslovni forum Slovenija - Srbija, na kojem će učestvovati i premijeri dve države.

Srpsku privrednu delegaciju predvodiće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

Prva zajednička sednica vlada dve zemlje održana je 2013. godine u Beogradu, a prethodna 2015. na Brdu kod Kranja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online