Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.02.2018.
20:39
Radio Slobodna Evropa A

Da li mafija vlada severom Kosova?

"Opštepoznata je stvar da još od 2013. godine na političkoj sceni severnog Kosova nesmetano deluje mafija koja praktično upravlja institucijama na čijem čelu se nalaze Srbi. Pominje se jedna netransparentna ličnost, gospodin Radojičić, koga međunarodna zajednica označava kao šefa mafije na severu Kosova", tvrdi Rada Trajković, političarka sa Kosova i predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba, prenosi Radio Slobodna Evropa.

A. Čukić
Severna Mitrovica

Srbi se i dalje boje Srba...

- Ubistvo Olivera Ivanovića od strane mafijaških krugova koji su preuzeli političku ulogu je nešto što je realnost. Sever Kosova je bukvalno u panici, mislim pre svega na Srbe. Oni se boje, jer se nakon ubistva Ivanovića, i pored obećanja predsednika Vučića, ništa ne dešava. Oni su i dalje uplašeni i zbunjeni, jer istraga ide polako i traljavo. Oni i dalje viđaju na ulicama ljude kojih se plaše, a ti ljudi nisu ništa manje bahati nego što su bili - dodaje ona.

- Lideri stranke Srpska lista, koju podržava Beograd i koja je pobedila na izborima, potpuno su se povukli, ne izlaze i beže od naroda. Njih je prosto stid, a možda osećaju i odgovornost o kojoj ne smeju da govore. Zato su ovih dana nevidljivi. Mnogi razmišljaju da se odsele sa severa Kosova. Ovih dana kaže mi jedan prijatelj: "Nekada se pričalo o vremenu kada su Srbi bili pod Turcima, a sada sve više pričamo o nezapamćenom teroru Srba nad Srbima" - kaže Trajković.

Srpske mafijaše respektuje i Haradinaj

- Mafija ne samo da kontroliše lokalne institucije na severu Kosova, nju respektuju i centralne vlasti Kosova. Ako Ramuš Haradinaj kaže da pored srpskih funkcionera sa severa sarađuje i sa gospodinom Radojičićem u smislu funkcionisanja centralnih institucija, onda možete da vidite do kog nivoa su oni inkorporirani u centralne institucije Kosova. Zato govorim da će se teško pronaći ubica Olivera Ivanovića dok ne padnu obe vlade - i beogradska i kosovska.

- Zašto Beograd poštuje i prihvata Radojičića - ja zaista ne znam. Verovatno zato što mu donosi pobede na izborima i možda novac od nekog biznisa kao što je trgovina drogom, akciznom robom i da ne nabrajam - objašnjava ova poličarka.

- Nemojte mi reći da Vučić nema snage i moći da počne sa uklanjanjem tih ljudi. Znamo da su obaveštajne službe prisutne na severu Kosova i ukoliko ne počnu da deluju protiv mafije, postavlja se pitanje ko pravi ovaj haos - da li to radi mafija ili službe koje onda odgovornost prebacuju na mafiju - zaključuje Rada Trajković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online