Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.02.2018.
21:42
Vestionline, Tanjug A

Krajišnici odgovorili Malinoviću: Dobro oni znaju ko je kriv za raspad Jugoslavije i egzodus Srba

Udruženje "Otadžbinski pokret-dok žive Krajišnici, živeće i Krajina" danas je osudilo izjavu funkcionera DS, generala u penziji, Sreta Malinovića nazivajući je lažnim i nemoralnim optužbama na račun političkog rukovodstva Srbije.

V. Sekulić
Zamerio se Krajišnicima: General Sreto Malinović

- Generale Sreto Malinoviću, da ste ostali kao što vas pamtimo iz 1999. godine ovaj tekst počeo bi rečima "poštovani g. generale" i bila bi mi čast upoznati vas, ali pošto ne mogu verovati u šta se pretvorio "ratni heroj" odlikovan medaljom časti, teška srca moram vam saopštiti sledeće: Generale ne iznosite vaše stavove i zaključke nego stavove vaših partijskih mentora čija je deviza "zavadi pa vladaj" ili ako su vaši, onda je očigledno da ne shvatate šta radite - rekao je predsednik Udruženja Dragomir Lalić  

Takođe poručuje Malinoviću - "dok ste bili jugoslovenski i srpski oficir znali ste kako treba reagovati u svim situacijama, pa i onima najtežim kada su se životi gubili, a danas otkada se bavite stranačkom politikom u Srbiji, dozvoljavate da vas zloupotrebljavaju upravo oni kojima Vaša oficirska čast ništa ne predstavlja i kojima bi odgovaralo da se Srbi između sebe do krvi posvađaju".

U Udruženju kažu da je to što je Malinović pripadnik određene političke stranke legitimno i da je dobro da se što više Srba uključi u politički život Srbije.

- I sasvim je prirodno da u predizbornoj utakmici građanima Srbije i Beograda objasnite zašto je dobro da glasaju za vas i političku opciju kojoj pripadate ali generalu Malinoviću, veoma je nemoralno da kao jedan do juče častan čovek i oficir iznosite takve laži i optužbe na račun, kako navodite "vladajuće koalicije" u koje čak ni Vaši politički mentori ne veruju, jer oni itekako znaju ko je krivac za raspad Jugoslavije i egzodus Srba iz Srpske Krajine.

I ptice na grani znaju ko je njih Srbe u NDH od 1941. do 1945. planski ubijao i ko je Srbe iz Srpske Krajine 1995. na traktore naterao, jer to i danas čine na očigled međunarodne javnosti, rečeno je.

- Pa ih pitajte, ako do sada niste znali - rekao je Lalić i zamolio Malinovića da među Srbe ne raspiruje mržnju "jer upravo to je ono što žele naši neprijatelji a možda i Vaši politički mentori".

On je poručio Malinoviću i da ne dozvoli da sa njime manipulišu ali i da bude uveren da Krajišnici znaju kome će svoj glas dati. 

DS je ranije saopštila da je Malinović, koji je odbornički kandidat koalicije "Da oslobodimo Beograd", izjavio da Krajišnici ne treba da dozvole da ih još jednom izmanipulišu "isti oni koji su ih ukrcali na traktore i raspustili svugde po svetu".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online