Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.02.2018.
22:57 >> 23:46h
Vestionline, Tanjug A

Poznati svi igrači: Izbori sve bliže, raste napetost

Gradska izborna komisija (GIK) je na večerašnjoj sednici proglasila još četiri izborne liste. Time su do sada ukupno proglašene 24 liste, od 25 prijavljenih.

wikipedia.org/Assembly of the City of Belgrade
Kampanja ulazi u završnicu, dueli na sve strane

GIK je proglasio izbornu listu broj 21, pod nazivom Građanska Stranka Grka Srbije - Vasilios Proveleggios, izbornu listu broj 22, pod nazivom Ljubiša Preletačević BELI - Zato što volimo BELOVGRAD, izbornu listu broj 23, pod nazivom DOSTA JE BILO PLJAČKE, KORUPCIJE I LOPOVLUKA - Radulović Milorad i izbornu listu broj 24, pod nazivom Liberalno demokratska partija - LDP - Čedomir Jovanović.

Gradska izborna komisija je usvojila i rešenja o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora izbornih lista broj 21, 23 i 24, navodi se u saopštenju.

Ranije danas GIK je proglasila izbornu listu broj 17, pod nazivom "Republikanska stranka - Republikánus párt - Nikola Sandulović", izbornu listu broj 18, pod nazivom "Jedinstvena stranka pravde (JSP) - Jekhutno Chidimos Čaćimasko (JĆČ), izbornu listu broj 19, pod nazivom "Za Beograd - Beogondola - Saobraćaj, urbanizam, turizam - Nova rešenja, konkretni projekti - Jovan Ranđelović", kao i izbornu listu broj 20, pod nazivom "Nijedan od ponuđenih odgovora".

GIK je usvojio i rešenja o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora izbornih lista broj 17, 18 i 20. 

U saopštenju se napominje da je GIK na istoj sednici zaključio i deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Beograd.

Utvrđeno je da je upisano ukupno 1.606.693 birača, kao i broj birača na svakom biračkom mestu za područje grada Beograd.

Ta odluka biće objavljena u Službenom listu Grada Beograda, dodaje se u saopštenju.

Kampanja ulazi u finiš

Dve sedmice do beogradskih izbora, koji daleko nadilaze značaj lokalnih, prijavljivanje učešća Gradskoj izbornoj komisiji je zaključeno, u trci je 25 listi, od kojih neke u završnici kandiduju rezultate, neke obećanja, a poneke u finiš ulaze sa vidljivom nervozom.

Ovoliki broj listi, više nego dva puta brojniji od onih koje su učestvovale na parlamentarnim izborima, lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić tumači danas kao želju za preuzimanjem beogradske kase, koju je aktuelna gradska vlast napunila od kako je preuzela upravljanje Beogradom.

Opozicija, tačnije bivša gradska vlast, ne odgovara na pitanje kako je ta kasa opustošena u periodu kada su je oni kontrolisali, ali obećava da će građani živeti bolje.

U prilog im, međutim, ne ide međusobno "razotkrivanje" na društvenim mrežama, poput obelodanjivanja mehanizma, kojim su bivši lideri DS, neki sada kandidati na svojim listama, Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i Bojan Pajtić, finansijski ruinirali i kasu svoje matične, Demokratske stranke, a onda oni uzvratili Draganu Šutanovcu, pa ko je uzimao pare, ko radi u korist vlasti, pa najave tužbi...

Dueli tog tipa zabeleženi su i na liniji Saša Radulović - Aleksandar Šapić, sa sličnom temom - zloupotrebe javnih sredstava, tačnije para lokalnih samouprava i građana...

Velika nada predsedničkih izbora, posle fijaska koji je doživeo na tim izborima, Saša Janković, "čuvao se" i držao "ispod radara" debate na mrežama, ali su mu se "omakli" teški faulovi, kao što je zloupotreba rano preminulog Nebojše Glogovca, čija slika je poslužila, kako mediji navode, njegovoj ženi, sa idejom, kako je zapisao Nikola Kojo, da "doprinese njegovoj (Jankovićevoj) veličini".

"I ovo je sigurno bolje nego korišćenje mrtvih glumaca u 'Zalupi vrata'... ipak je Glogi svežiji... a i džabe je? Jel" da? G...a jedna", napisao je Kojo na Tviteru. 

Jankovićev i Đilasov koalicioni partner Vuk Jeremić, naime, u svojoj kampanji "Zalupi vrata SNS" koristio je scene iz filma "Poslednji krug u Monci" sa, takođe preminulim, glumcem Danilom Batom Stojkovićem. 

Nervoza je sa mreža danas prešla i "na teren", pa su amaterski snimci sa Novog Beograda posvedočili kako je Jankovića iznervirao komentar jednog od građana u blizini njegovog štanda, a koji ga je podsetio da u vreme dok je bio zaštitnik građana nije reagovao na molbe za pomoć njegovom detetu.

Uključio se i jedan mlađi čovek, a Janković je, vidno iznerviran, počeo da viče na njega:

"Odakle ste, odakle ste?", da bi ga ljudi sa njegovog štanda udaljili nekoliko metara pre nego što incident eskalira, dok je momak mirno odgovorio da je iz Beograda i da je otac dva maloletna deteta o čijoj budućnosti i školovanju mora da brine.

Građani, sudeći po atmosferi izvan većine partijskih štabova i dela medija, ne dele tu vrstu nervoze, iako im je, čini se, jasno koliki je i kakav ulog 4. marta u igri. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online