Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.02.2018.
18:14
D. Dekić - Vesti A

Nepodobni spot i gnevni Kojo

Približavanje danu beogradskih izbora, 4. martu, ozbiljno pojačava nervozu političkih aktera, pa se u protivnike se puca iz sve većeg i ubojitijeg arsenala oružja.

M. Todorović
Nikola Kojo

Tako su naprednjaci Aleksandra Vučića snimili su spot u kome se ne bave sobom, već svojim protivnicima i predviđanjem kraha Beograda u slučaju pobede bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa ili predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića. SNS aludira kako gradonačelnik nikad nije na radnom mestu, već protestuje protiv Vučića, a budžet kroji po "svojoj tajkunskoj meri".

Vučić je prokomentarisao da je "spot je šaljiv, nije uvredljiv, ali govori istinu", potvrdivši tako da je za ovaj način komunikacije sa protivnicima. Dodao i da će poštovati odluku REM-a o zabrani spota, a zanimljivo je da se to telo posle dugo vremena oglasilo obrazlažući odluku o zabrani činjenicom da Đilas i Šapić nisu dali saglasnost da se pojave u spotu.

Đilas je, međutim, tražio da SNS spot bude emitovan što više, da bi "cela Srbija još jednom videla ko su i kakvi ljudi koji danas vode našu zemlju".

Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate optužili su SNS da nastavlja s obmanom građana, pošto je Gradska izborna komisija proglasila "fantomsku" listuDosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka, čiji je nosilac SNS funkcioner Milorad Radulović.

Duhovna ishrana i žderanje

Posle fotografija na kojima SNS deli pljeskavice stanovnicima Ripnja, proneo se i glas da je vo na ražnju u jednoj od beogradskih opština.

- Ne delimo sendviče, već knjige - pokušala je koalicija oko Đilasa da kulturnom hranom parira žderanju, poklanjajući u centru grada književna dela prolaznicima.

- Ovlašćeni predstavnik liste Dosta je bilo i Dveri Vojin Biljić je hteo da iznese argumente protiv liste sa identičnim naziv kao Dosta je bilo, ali je isključen sa sednice - saopštili su oni.
Trvenja ima i među Vučićevim protivnicima, a vikend kampanju je obeležilo Tviter prepucavanje glumca Nikole Koja sa liderom PSG Sašom Jankovićem i njegovom suprugom Slavicom. Gospođa Janković je uz sliku na kojoj se vidi da sa suprugom dolazi na premijeru "Hamleta" u izvođenju Nebojše Glogovca, s leve strane stavila sliku nedavno preminulog glumca u naklonu, što je Koja jako naljutilo:

- Tako... nek se klanja sad u tvojoj montaži... nek doprinese tvojoj veličini! Kad je nuđeno da govori u kampanji: "Previše je nacionalan". MUP M - napisao je Kojo pored fotografije.
Ubrzo se ponovo oglasio navodeći da je "i ovo je sigurno bolje nego korišćenje mrtvih glumaca u "Zalupi vrata", misleći na spot liste u kojem su pokojni glumci Dragan Nikolić i Danilo Bata Stojković. Potom i dopisao: "... ipak je Glogi svežiji... a i džabe je? Je l' da? G...a jedna".
Janković je uzvratio: "Oružje si najličnije osvete, činiš ljudsku nepravdu. Ta uloga te nije dostojna", uzvratio je Janković glumcu koji je podržao njegovu predsedničku kandidaturu, pa povukao podršku.

Kasniš, Bujoševiću

- Očekivao sam da se RTS obrati REM-u za mišljenje kada je Vučić na javnom servisu, kao predsednik Srbije više od 25 minuta govorio o beogradskim izborima. Ili kada je mene i moje partnere putem RTS-a na dan ubistva Olivera Ivanovića nazivao jadnicima i bednicima - kazao je Đilas i najiskrenije zamolio direktora RTS Dragana Bujoševića da ne pokušava sada da ga zaštiti, pošto to nije učinio ni ranije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online