Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.02.2018.
00:12
b92.net A

TV duel: Obradović prozvao Šešelja, vojvoda mu nije ostao dužan

Lider Dveri Boško Obradović zahvalio se lideru SRS Vojislavu Šešelju što je pristao na televizijsku debatu sa njim i što je, kako kaže, došao umesto Vučića. Osim toga, Obradović je naveo da ceni to što je Šešelj na debatu došao "u ime vlasti".

Tanjug
Šešelj došao u Vučićevo ime: Boško Obradović

- Prvi put sam na Studiju B od kako su ga kupili naprednjaci, nadam se da me nećete prekinuti kada se pomene Vučić - rekao je Obradović na početku debate sa liderom SRS na Studiju B.

Prema njegovim rečima, na beogradskim izborima koji slede postoji "poštena ponuda, iako nedostaje više debata i slobode medija". 

- Kome se svidela aktuelna vlast neka glasa za njih, kome se svidela bivša vlast Demokratske stranke neka glasa za njih, a ko nije ni za jedne ni za druge takođe ima za koga da glasa. Beograđani prvi put ne moraju da biraju između istih - rekao je Obradović. 

Na pitanje zbog čega je nastala koalicija Dveri i Dosta je bilo Obradović je naveo da se oni znaju iz Narodne Skupštine. 

- Mi smo prava opozicija, nema nikakvih afera iz nas, nova generacija srpskih političara. Ne krijemo da među nama postoje političke razlike, ali i stvari koje nas spajaju - borba protiv lažnog unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i priznanja Kosova na kojem Vučić radi od dolaska na vlast, zbog čega su ga i postavili sa Zapad - istakao je Obradović. 

A. Čukić
Neće da ruši Vučića sa Dverima, DJB i Jankovićem: Vojislav Šešelj

Ubrzo je usledio i odgovor Šešelja: 

- Mislim da gospodin Obradović plaća danak neiskustvu - to je neverovatna vrsta bezobrazluka. On odmah vređa sagovornika i kaže da dolazi umesto nekoga. Mene je majka dovela na ovaj svet kao ličnost, nikada nisam ničiji zamenik bio. 

Kako kaže, Vučić nikada nije bio njegov učenik. 

- Da jeste, nikada ne bi napustio SRS i ne bi bio za EU. Tomislav Nikolić je više puta rekao da je Vučić njegov politički sin, često to kažem Vučiću kada hoću da ga malo naljutim - naveo je Šešelj. 

Osim toga, Šešelj je naveo da je on "srpski nacionalista par ekselans" , dok je Obradović "ljotićevac", na šta je Obradović rekao da je “proučavao sve, pa i intelektualce bliske Ljotiću“. 

Šešelj je naveo i da sprema knjigu pod nazivom "Prerano uveli ljotićevski pupoljak Boško Obradović". 

Lider SRS je nakon toga istakao da je on Vučićev politički protivnik, kao i da "srpski radikali temeljno kritikuju naprednjačku vlast u Skupštini Srbije", na šta je Obradović naveo da se “skupština trese od tolikih napada“. 

- Vučić ne popušta po pitanju nezavisnosti Kosova. Ključni faktor je hoće li prihvatiti ulazak Kosova u UN ili ne. Još uvek odoleva i dok je tako nama ne pada na pamet da izlazimo na ulicu da ga rušimo. Dokle god Vučić podržava RS i bori se da se RS ne utopi u unitarnu BiH - nećemo ga rušiti. Dokle god odbija da uvede sankcije Rusiji - nećemo ga rušiti istakao je Šešelj. 

Osim toga, Šešelj je naveo i da "Vučića neće rušiti" sa Obradovićem, Radulovićem, Jankovićem i drugim članovima opozicije jer su "oni gori od Vučića". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online