Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.03.2018.
22:09 >> 22:49h
Vestionline A

Vučić proglasio ubedljivu pobedu SNS-a

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zlista koju je predvodio na beogradskim izborima osvojila više od 45 dosto glasova, što je najbolji rezultat koji je ikada ta stranka postigla u Beogradu.

Tanjug
Predsednik Srbije u izbornom štabu SNS-a: Aleksandar Vučić

- Danas je bio dobar dan, dan kada su građani na miran i demokratski način birali svoje predstavnike i pokazali istinsko demokratsko lice zemlje, uprkos brojnim pretnjama i pritiscima da će taj proces da uruše - rekao je Vučić. 

On je rekao da su njegovi politički protivnici i večeras nastavili sa pretnjama i negativnom kampanjom, poručujući da će im trebati manje vremena da me pobede.

To i jeste njihov problem, istakao je, što nisu shvatili da mržnja ne dobija izbore i što su se borili protiv mene, umesto za Beograd i Beograđane...

Vučić je dodao da je bilo najmanje nepravilnosti, i da nije zabeležen nijedan zvaničan prigovor na tok i regularnost izbora.

Mnogi su pričali kako promene počinju, rekao je Vučić i dodao da ne zna na koje su promene mislili, ali su valjda očekivali da će iz politike mržnje nešto biti drugačije u Beogradu, Sevojnu, Boru, Aranđelovcu. 

U Sevojnu je lista broj 1. Aleksandar Vučić osvojila 62,02 odsto glasova, rekao je i dodao da su to konačni rezultati.

Bor, nedostaje jedno biračko mesto, 60.03 odsto glasova za SNS.

Aranđelovac, nedostaje još nekoliko biračkih mesta, 59 odsto glasova.

Tražićemo monitoring izbora u SAD

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da će za sve one koji su tražili monitoring za izbore u Srbiji tražiti da i naša država obavi monitoring na uzborima u njihovim državama, po principu reciprociteta. 

- Čuo sam da je Kajl Skat bio u Altini i Grmovcu, gde je SNS uzeo više od 60 odsto glasova i drago mi je što je bio tamo - rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje na konferenciji za novinare.

Što se Beograda tiče, mi smo prebrojali 85 odsto glasačkih listića, i osvojili smo više od 45 odsto glasova, što je naš najbolji rezultat ikada postignut u Beogradu, primetio je Vučić.

- Hoću da zahvalim Beograđanima koji su pokazali da više poštuju rezultate rada od kampanje mržnje. Hvala građanima koji poštuju rad, što su pokazali da je najbolja kampanja ono što ostavljamo iza sebe - rekao je lider SNS.

Kako je rekao, nije lako ostvariti takav rezultat, jer su bili suočeni s trikovima i neistinama i uzasno prljavom kampanjom neistina, ali ljudi su pokazali da to umeju da prepoznaju. 

- Uveren sam da će drzava Srbija pružiti podršku za ključne projekte za Beograd - rekao je Vučić konstatujući da će SNS sama moći da formira vlast u glavnom gradu. 

Mislim, dodao je, da SNS i sama, bez partnera, ima apsolutnu većinu, a mi ćemo, kaže, dati sve od sebe da projekte koje smo planirali i predložili i ostvarimo. 

Zahvalio je ljudima iz stranke, aktivistima, onima na listi SNS i poručio da će svi biti na različite načine posvećeni velikoj podršci građanima Beograda. 

Posebno je, kaže, impresioniran rezultatima i brojem glasova u prigradskim opštinama, mada, kako je primetio, ni broj onih koji su za njih glasali u centralnim gradskim opštinama nije mali. 

Vučić:Za 50-tak dana ime gradonačelnika

Vučić je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja, rekao da od proglašenja izbornih rezultata traje rok od 15 dana za konstuituisanje Skupštine Beograda, a zatim i 30 za izbor garadonačerlnika, što sve zajedno znači da će se gradonačelnik znati za 47 do 52 dana.

- U Novom Beogradu smo izvanredan rezultat ostvarili, ubedljivo smo pobedili i na drugim mestima, ali za mene je veoma važno sto smo ovima koji su čekali da se dočepaju gradske kase pokazali da radom i ljubavlju prema Beogradu možemo da ih pobedimo -  rekao je. 

Građani su pokazali, kazao je, kako se odnose prema svom gradu, jer nije bilo pocepanih bilborda, mada, kako je primetio, nekim drugima je dozvoljeno da vode negativnu kampanju, a nama ni da se u šaljivim spotovima na nešto osvrnemo.

- A sve na kraju krajeva nije loše - zaključio je, a građanima u svim mestima u kojima se danas glasalo zahvalio što su izašli u značajnom broju i poručio da je ovo za SNS obaveza više da se zajednički borimo i radimo u budućnosti. 

On je dodao da je SNS ubedljivo pobedila na Novom Beogradu, gde je dosad gubila. 

- Za nas pobeda neće biti da nešto ružno govorimo o političkim protivnicima već veće plate, penzije i ostvarivanje projekata - rekao je on. 

On je podsetio da su Janković i Jeremić na predsedničkim izborima imali 31 odsto glasova, a da se danas hvale sa 18 odsto glasova. 

- Čestitam im! - rekao je Vučić. 

Govoreći o koaliciji sa SPS, Vučić je rekao da će većina odlučiti, ali on "nema ništa protiv". 

Vučić je rekao da je SNS pustila sve predstavnike medija u izborni štab, i da svi imaju pravo da pitaju šta hoće i da je to demokratski. 

Osvrćući se na debakl SRS, Vučić je rekao da su loš rezutat ostvarili zbog toga što Vojislav Šešelj nije bio kandidat. 

Govoreći o DS, on je naveo da su oni napustili svoju stranku da bi podržali politiku koju on ne razume, kao i da je razlika između SNS i DS čak 30 odsto. 

- Žao mi je zbog njihovog debakla - dodao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online