Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.03.2018.
15:00
Vestionline, rts.rs A

"Rekonstrukcija Vlade Srbije otvoreno pitanje"

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je rekonstrukcija Vlade otvorena tema. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da nije protiv rekonstrukcije ali da o tome nije bilo reči. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručuje da je svaka rekonstrukcija dobra ako donese novu energiju.

Tanjug
O rekonstrukciji Vlade neće govoriti u medijima: Ana Brnabić

Brnabićeva je novinarima na Kopaoniku rekla da, ako bude rekonstrukcije, biće je na osnovu rezultata i nedostataka rezultata.

Na pitanje novinara o mogućoj rekonstrukciji njenog kabineta, rekla je da ova, kao i prethodna vlada, ima dobru praksu da se vrednuju rezultati i da je svaki njen član u svakom trenutku spreman da do rekonstrucije dođe ako negde može bolje i brže da se radi.

Istakla je da neće o tome govoriti u medijima.

Premijerka je učestvovala na Kopaonik biznis forumu gde je istakla da Srbiji nije dovoljna samo ekonomija zasnovana na investicijama, već na inovacijama.

Dačić: O rekonstrukciji nije bilo reči 

Oglasio se i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je izjavio da nije protiv rekonstrukcije, ali da o tome nije bilo reči.

"Nije bilo reči o rekonstrukciji vlade, bar ne sa mnom. Uostalom, to je pitanje za premijerku ili pre svega za predsednika Srbije i najveće stranke", rekao je Dačić.

Na pitanje da li postoji mogućnost objedinjavanja ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija, rekao je: "Naravno, ničija ministarska fotelja nije večna i ako vi mislite da ću ja da kritikujem Jadranku (Joksimović), sigurno neću, ona dobro radi svoj posao i sigurno bi bila dobar ministar spoljnih poslova", rekao je Dačić novinarima.

Prema njegovim rečima, "ništa tu nije sporno", ali na vladi nije bilo reči o tome, a ističe da se zalagao da istovremeno sa lokalnim budu i parlamentarni izbori.

"Evo sada imate sednicu parlamenta, imate poslanike čije su stranke osvojile jedan koma nešto, 0,2 odsto glasova, gde se postavlja pitanje više legitimiteta. Obično se postavlja pitanje legitimiteta vladajućih stranaka, u ovom slučaju, postavlja se pitanje legitimiteta nekih opozicionih stranaka. Mislim da je zato bilo dobro da su se istovremeno održali parlamentarni izbori, ali naravno, nisam protiv rekonstrukcije vlade", rekao je Dačić. 

To je do sada i bila praksa, kaže on, kada god je moguće da se nađu bolja rešenja za određena mesta – tome treba pristupiti.

Mihajlović: Rekonstrukcija u redu, ako donosi efikasnost

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da nema ništa protiv rekonstrukcije vlade ''ukoliko to donosi efikasniji rad''.

Mihajlović je tako komentarisala navode iz medija da bi deo njenog resora mogao da bude dat Goranu Vesiću, koji se spominje u rekonstruisanoj vladi kao ministar infrastrukture.

Kako je rekla, o tome se do sada nije razgovaralo na vladi.

''Nismo razgovarali o tome, mislim da treba da nas određuju rezultati. Kada budemo o tome pričali, da li će to da bude u našoj stranci ili ćemo prvo razgovarati u vladi, imaćemo stav o tome'', rekla je Mihajlovićeva na konfrenciji za novinare u Vladi Srbije.

Mihailovićeva je naglasila da je svaka rekonstrukcija dobra ukoliko donese novu energiju i da će, kada se o tome bude zvanicno razgovaralo, izneti stav o tom pitanju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online