Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.03.2018.
19:59
Vestionline, Tanjug A

Razrešena Svetislava Bulajić

Skupština Srbije razrešila je danas, na predlog predsednice parlamenta Maje Gojkoviću, Svetislavu Bulajić dužnosti generalne sekretarke Narodne Skupštine. Za njeno razrešenje glasalo je 135 poslanika, od 138 prisutnih, jedan glas je bio protiv, a dva poslanika nisu glasala.

youtube.com/N1
Sada već bivša generalka: Svetislava Bulajić

Prethodno je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović zahvalio je Bulajićevoj na svemu što je dobro uradila za skupštinu, ali je kazao da SNS nije zadovoljna njenim radom i da traže boljeg kandidata.

Kako je rekao, očekuje da će na njeno mesto doći neko ko će profesionalnije raditi svoj posao.
Odgovarajući na kritike dela opozicije koja je prigovorila što Maja Gojković nije prisutna, Martinović je kazao da ona nije u sali jer putuje u Čile na inauguraciju predsednika te zemlje.

On je kazao da je Bulajić, po njegovom mišljenju odgovorna za brojne probleme koji postoje u funkcionisanju skupštinske administracije, te da je činjenica da je inspekcija utvrdila broje nezakonitosti.

Šef poslanika naprednjaka je istakao da ta stranka ima hrabrosti da smeni ministre koji dobro ne rade svoj posao i da to čine i danas sa sekretarkom Svetislavom Bulajić.

Poslanica  DJB Branka Stamenković kaže da je tačka dnevnog reda o razrešnju Bulajić "umuvana" u dnevni red, te da, kako kaže, nije bilo potrebe za tim.

- U septembru smo imali sednicu na kojoj je predsednica skupštine u direktnom prenosu izvređala Svetislavu Bulajić. Rekla joj je - izlazi napolje i donesi mi podatke koje treba da mi doneseš. Drugim rečima nije bilo zadovoljna načinom na koji je sekretarka merila vreme koje je potrošeno na raspravu o amandmanima - rekla je Stamenković.

Prema njenim rečima, Bulajić je tada merila vreme onako kako to poslovnik nalaže, a ne kako odgovara vladajućoj većini i zbog toga je, kako kaže, "stradala".

Poslanica DS Aleksandra Jerkov kaže da bi volela da je predsednica Narodne skupštine tako ažurna kada su u pitanja i druga razrešenja.

- Volela bih da mi predsednica odgovori kada smo saznali da skupština radi protivzakonito i da ne funkcioniše. Građani su saznali da nešto u tom odnosu ne funkcioniše onog dana kada je predsednica na neprimeren način vređala generalnu sekretarku - rekla je Jerkov.

Predsednica je tada poslanike informisala da nemaju više vremena za raspravu o amandmanima, iako je, kaže Jerkov, e-parlament pokazivao da je preostalo više od 500 sekundi i od tada, tvrdi, traje "igrarija" u parlamentu.

Agencija za borbu protiv korupcije ranije je dostavila predsednici parlamenta predlog za razrešenje generalnog sekretara Svetislave Bulajić, zbog toga što je protivzakonito sebe upućivala na službena putovanja u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad. 

Ta Agencija je rešenjem od 19. oktobra prošle godine utvrdila da je Bulajićeva tokom obavljanja javne funkcije u 2017. godini sebe upućivala na službena putovanja u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu i naplatila devizne akontacije na ime dnevnica. 

Ona je isplatila sebi 163.061 dinar na ime prekovremenog rada.

Sekretarka, kako je navela Agencija, nije obavestila tu agenciju da je u pomenutom slučaju u sukobu interesa, zbog čega joj je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije generalnog sekretara. 

Predsednica skupštine i sekretarka nisu imale dobru saradnju, a mediji su pisali, pozivajući se na nezvanična saznanja, da se Bulajić neadekvatno odnosila prema zaposlenima. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online