Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 26.04.2018.
18:15
Vestionline A

Brnabić na pitanje o Kosovu: Neću se libiti da potpišem šta god treba...

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u Beogradu odgovarajući na pitanje o tome da li je spremna da potpiše pravno obavezujući sporazum sa Prištinom kojim se Kosovu "daje stolica" u UN, izjavila da se neće ni uplašiti ni libiti da potpiše šta god treba da bi građani Srbije imali punu sigurnost, bezbednost i garanciju daljeg prosperiteta.

Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic
Ana Brnabić

"Srbija država uništenih institucija"

- Neću se lično plašiti da to uradim. To je moja odgovornost, to je moja obaveza koju sam preuzela ovim poslom - kazala je Ana Brnabić u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksić.

Ona je Aleksića upitala zašto toliko insistira na tome da mu kaže kakav će sporazum potpisati.

- Zašto insistirate na tome da ja vama kažem kakav ću ja to sporazum da potpišem? Šta vi mislite? Mi sada, dok pregovaramo o sporazumu o normalizaciji, vi insistirate da vam predsednik Vlade kaže kakav sporazum hoće da potpiše? Pa čekajte, gde je tu diplomatija? Ako ja kažem vama kakav ću sporazum da potpišem, onda sam rekla svima šta će Vlada Srbije da uradi. To se tako ne radi - kazala je Ana Brnabić.

Aleksić je prethodno pozvao građane da počitaju izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije, rekavši da će u njemu videti da je "Srbija devastirana država uništenih institucija".

On je rekao da u izveštaju piše da Srbija nije napredovala u borbi protiv korupcije, da je na crnoj listi FATF, da nije postignut napredak u slobodi izražavanja, rad Skupštine Srbije nije na adekvatno nivou, da je za napredak Srbije i Kosova neophodan pravno obavezujući sporazum.

- Pozivam sve građane da na sajtu Ministarstva za evropske integracije pročitaju ono šta piše u tom izveštaju. Izveštaj pokazuje da je Srbija devastirana država uništenih institucija - kazao je Aleksić.

Ana Brnabić je kazala da je da je Izveštaj o napretku Srbije izdala Evropska komisija i da su predstavnici EU, koji su najpozvaniji da ocene taj izveštaj jer su ga pripremili i jer su objektivni, a nekada i dosta nefer prema Srbiji, izjavili da je napredak Srbije pozitivan.

- "Besmisleno je reći da je Srbija uništena i devastirana država. To može reći samo neko ko je maliciozan - rekla je ona.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.04.2018. 18:56
О чему ова говори?
Četvrtak 26.04.2018. 19:22
Јел то премијеркин, неки, нови лапсус?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online