Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.05.2018.
13:57
Vestionline, Tanjug A

Šešelj: Idemo u Hrtkovce...

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će bez obzira i na drugu zabranu za održavanje skupa te stranke u Hrtkovcima, radikali otići u to mesto.

SRS
Vojislav Šešelj: Na režimu je da radi svoje

- Kakav god da bude pravni ishod, mi u Hrtkovce idemo. Na režimu je da radi svoje, na nama kao građanima da radimo svoje - rekao je Šešelj novinarima u Skupštini.

On je kazao da je režim očigledno svestan da nema osnova za zabranu, ali da na ovaj način žele da "umore SRS da se bore za osnovna prava".

- Prvo su zabranili miting bez ozbiljnih argumenata, mi smo se žalili Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je zabranu potvrdilo, pa smo onda podneli tužbu Upravnom sudu, koji je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje - rekao je Šešelj.

Kako je rekao, nakon što su radikali ispunili dodatne zahteve, podneli su ponovo žalbu i čekaju rešenje po toj žalbi.

Stefanović: Policija će biti kadra da sprovede zabranu

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas da su svi skupovi u Hrtkovcima zabranjeni i da je uveren da će policija biti karda ta tu odluku sprovede.
On je, na konferenciji za štampu, nakon sastanka sa litvanskim kolegom Eimutisom Misiunasom, objasnio da je, na osnovu odluke Upravnog suda da policija vrati na dopunu rešenje SRS, u smisli da osoba koja se potpisala pod zahtev nije imala aktivnu legitimaciju da predstavlja stranku, zahtev na dopunu vraćen.

- SRS je ispunila to rešenje i mi smo skup zabranili kao i prvi put. Zabranili smo ne samo SRS, već bilo kojoj drugoj stranci koja je htela da održi skup - podvukao je Stefanović.

Rekao je da je atmosfera u Hrvatkovcima takva da je većinsko stanovništvo protiv bilo kakvog skupa.

Ukazao je da je pisanje medija već uticala negativno na mir i spokoj stanovnika Hrtkovaca.

- Za budućnost Srbije i Hrtkovaca je najbolje da se tamo niko ne okuplja. Policija će biti kadra da tu odluku sprovede - podvukao je Stefanović.

Upitan kako će se sprovesti zabrana ako radikali budu, kako su najavili samo održali šetnju, Stefanović je odgovorio: "Pustite da mi u skladu sa zakonom sprovedemo odluku".

- Rekao sam da građani Hrtkovaca ne moraju da brinu tog dana. Upotrebićemo sve zakonske mogućnosti da sprečimo sva okupljanja, kako god se odvijala - poručio je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online