Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.05.2018.
01:13
D. Dekić - Vesti A

Niš proključao zbog nepravde

Niš ključa, pošto su istovremeno sa protestom građana zbog nauma srpskih vlasti da preuzmu tamošnji aerodrom, ispred Gradske kuće demonstrirali i učesnici ratova 90-ih, predvođeni Gvozdenim pukom, pa Vojni i Policijski sindikat i radnici bankrotiranih niških preduzeća.

Tanjug
Nišlije ne odustaju od svojih zahteva

U narednim danima će, kako najavljuju, radikalizovati proteste.

- Napeta atmosfera - opisuje za "Vesti" situaciju u gradu, univerzitetska profesorka Tamara Milenković Kerković i čelnica niških Dveri, jedine političke organizacije koja je podržala taj socijalni protest.

Ona ističe i da su sinergijom dva bunta, niške demonstracije dobile na intenzitetu.

- Paralelno sa građanskim protestima zbog aerodroma, borci zahtevaju ratne dnevnice, nacionalnu penziju i priznanje položaja učesnika u ratovima, ali i donošenje Zakona o borcima. Radnici traže zaostale plate, doprinose iz propalih firmi i realizaciju socijalnih programa - objašnjava nezadovoljstvo okupljenih koji su pokušali da u parku pored Gradske kuće podignu šatore u kojima bi nastavili protest, ali ih je u tome sprečila komunalna policija.

Ne odustaju, već najavljuju šatore ponovo, a kako objašnjava naša sagovornica, nezadovoljni su jer su gradonačelnik Niša Darko Bulatović i premijerka Ana Brnabić zaboravili na obećanja koja su im dali.

Novi izlazak na ulice najavljuje građanski protest Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" najavila je novi izlazak na ulice, u danu održavanja sednice gradskog parlamenta, ali Tamara Milenković Kerković kaže da se ne zna kada će to biti.

- Oprečne informacije kruže gradom da će to biti u petak, 11. maja, pa onda da će ipak biti sledeće nedelje, ali zvanično sednica na kojoj treba da se razmatra pitanje sudbine niškog aerodroma nije zakazana - objašnjava naša sagovornica.

Naprednjaci pod pritiskom

- Veliki je pritisak sa dve strane na niške odbornike vladajućih naprednjaka i njihovih političkih satelita. Sa jedne strane je to pritisak građana koji neće da daju aerodrom, a sa druge jak pritisak iz partijske centrale SNS da glasaju za prelazak aerodroma u republičke ruke. Iako su u protestima i glasači SNS koji ne daju aerodrom, a takvih ima i među odbornicima, na žalost, smatram da će taj partijski stav prevladati lično uverenje odbornika - kaže Tamara Milenković Kerković.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online