Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.06.2018.
12:42
Vestionline, Tanjug A

Arifi: Maligne izjave o budućnosti Kosova nisu ništa novo za nas

Šef prištinskog pregovaračkog tima u tehničkom dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi, tvrdi da su izjave srpskih zvaničnika uvek u suprotnosti sa, kako je rekao, duhom i karakterom dijaloga.

youtube.com/Tribuna Channel
Avni Arifi: Ili će se sprovesti svi sporazumi ili neće ni jedan

On je to rekao reagujući na izjavu šefa vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Ðurića, koji je komentarišući jučerašnju Arifijevu izjavu da je Priština odbila da učestvuje u novoj rundi dijaloga krajem sedmice u Briselu, te dodao da su takve izjave "opasne i neodgovorne", baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini.

- Srbija nastavlja da sprečava primenu energetskog sporazuma i sve relevantne zainteresovane strane, uključujući i zvanični Berlin u potpunosti su svesne toga. Ova međunarodna senzacija im se svakako nije dopala i pregovora neće biti, tako da maligne izjave o budućnosti Kosova nisu ništa novo za nas - rekao je Arifi, preneo je portal Ljajmi.net.

Arifi, kako se navodi, kaže da su poruke Beograda uvek i u potpunosti protivni karakteru dijaloga.

Ljajmi penosi da je Arifi rekao da Priština ostaje posvećena ispunjavanju međunarodnih obaveza.

- Kosovo ostaje posvećeno ispunjavanju svih međunarodnih obaveza, ali istovremeno tražimo bez izuzetka ispunjavanje svih obaveza drugih. Vremenski period jednostranog sprovođenja sporazuma je istekao - naveo je Arifi.

Arifi je, naime, sinoć izjavio da je Priština odbila da učestvuje na sastanku u Briselu krajem sedmice, koji je trebalo da bude posvećen osnivanju Zajednice srpskih opština.

- Sastanak je bio zakazan za 7. jun, ali mi smo ga odbili. Mi insistiramo na dijalogu i insistiramo da se govori o svim temama. Dok je delegacija Srbije rekla da je jedini razlog za učešće u razgovorima formiranje Asocijacije opština sa srpskom većinom. Mi smo tu za sve sporazume. Ili će se sprovesti svi sporazumi ili neće ni jedan - rekao je Arifi.

Arifi je rekao da je u zahtevu za dijalog poslato nekoliko tema o kojima bi trebalo nastaviti tehnički dijalog.

I kosovski premijer Ramuš Haradinaj je u petak rekao da je dijalog sa Beogradom prekinut jer je, kako je ocenio, besmislen.

On je precizirao da Priština smatra da bi tema naredne runde treba da bude energetika, a da Beograd ne odustaje da jedina tema sastanka treba da bude osnivanje Zajednice srpskih opština.

Ðurić je reagujući na sinoćnu izjavu Arifija poručio da je odbijanje dijaloga od Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini.

- Glavni pregovarač Prištine izgovara neverovatne reči na koje niko ne reaguje, a morali bi mnogi. On otvoreno i javno govori da Priština nema nikakvu nameru da sprovodi obaveze koje je preuzela i time dokazuje da vlasti u Prištini misle da im je apsolutno sve dozvoljeno - rekao je Ðurić ranije danas za Tanjug.

Predsednik Srbije do sada je više puta u svojim obraćanjima jasno ukazivao da sa Prištinom ne postoji nikakav sporazum o energetici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online