Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 09.09.2010.
10:16
Srna A

Zukorlić: Autonomija je neminovnost!

Autonomija Sandžaka biće neminovan društveni proces u kojem bi, u interesu stabilnosti Srbije i Crne Gore, na vreme trebalo voditi dijalog sa zvaničnim Beogradom i Podgoricom, izjavio je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

Namerio se izdvoji Staru Rašku: Muamer Zukorlić
 

On smatra da je model Južnog Tirola najprimereniji oblik autonomije za Sandžak.

Zukorlić je podgoričkim "Vijestima" rekao da autonomija Sandžaka ne predstavlja pretnju državnom integritetu Crne Gore i Srbije.

"Crna Gora bi trebalo da shvati da je Bošnjacima potrebno dati osećaj kolektivne nacionalne sigurnosti i osećaj da ne postoje neki programi asimilacije", naveo je Zukorlić.

On kaže da je Sandžak podeljen na dve države i da je koncept prekogranične autonomije nešto što bi trebalo biti platforma za pregovore.

Zukorlićeve pristalice protestovale su u Novom Pazaru u subotu, 4. septembra, zbog izgradnje vrtića u tom gradu na lokaciji za koju tvrde da pripada njihovoj islamskoj zajednici, dok gradske vlasti navode da je ta lokacija još pre mnogo godina kupljena od islamske zajednice. Na protestima su povređena četvorica policajaca i dvojica službenika Zukorlićeve islamske zajednice.

U Srbiji već nekoliko godina deluju dve suprotstavljene islamske zajednice - Islamska zajednica Srbije sa sedištem u Beogradu, koju predvodi reis Adem Zilkić i koja za svoj duhovni centar smatra Beograd, i Islamska zajednica u Srbiji, sa sedištem u Novom Pazaru, koju predvodi sandžački muftija Muamer Zukorlić i koja za svoj duhovni centar smatra Sarajevo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.09.2010. 10:31
...pogledajte tu "produhovljenu" facu....fasisti bi se ponosili njime...a i za "lijepo" pise "vrijeme je za REZ(crvenim slovima)" ...zna se kakve rezove zele srpskim vratovima ovi monstrumi...pazite taj slogan nije slucajan...to je poruka nesvesnom koju oni slede kao zombi...
Četvrtak 09.09.2010. 17:57
PROTESTVOVALI ZBOG "IZGRADNJE VRTICA"!!! SECAM SE DA SU SIPTARI 1981GOD. GOVORILI DA ONAKO ZESTOKE DEMONSTRACIJE, SU PRAVILI ZBOG LOSE HRANE U STUDENTSKOJ MENZI......SVAKO POREDJENJE JE NEPOTREBNO...SCENARIO ISTI, GLUMCI RAZLICITI......REZISER UVEK IZ "HOLIVUDA"(AMER)......ZUKORLICU,SMIRI SE I NE ZABADAJ TRN U ZDRAVU NOGU, NEMAS MANDAT OD NARODA,PONOSNOG MUSLIMANSKOG!!! IMAS PODRSKU GNJIDA KAO I TI STO SI!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online