Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.09.2010.
15:09 >> 18:15h
Tanjug A

SNS-DSS: Evropa ima alternativu!

Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije složili su se danas da je potrebno odustati od politike da EU nema alternativu.

Složili se da Evropa ima alternativu, a o ostalom će tek razgovarati: Današnji sastanak SNS i DSS

"I SNS i DSS su zaključile danas da treba odustati od politike da EU nema alternativu, kojoj je očigledno Demokratska stranka ponovo pristupila pre neki dan čvrsto i otvoreno", rekao je lider naprednjaka Tomislav Nikolić posle sastanka održanog u sedištu te stranke.


Nikolić i Koštunica su na zajedničkoj konferenciji za novinare rekli da i pored nekih nesuglasica imaju zajednički interes i cilj, a to je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i smena aktuelne vlasti.

Lideri SNS i DSS kažu da o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima nisu razgovarali, ali su najavili redovne mesečne sastanke na kojima će se dogovarati o daljim akcijama.

Na sastanku u prostorijama SNS-a, pored Nikolić i Koštunice, učestvovali su visoki funkcioneri naprednjaka Aleksandar Vučić i Jorgovanka Tabaković, i DSS-a Slobodan Samardžić, Marko Jakšić i Petar Petković.

DS: Cilj SNS-DSS izolacija Srbije

 

Dogovor SNS i DSS o zajedničkom delovanju jasan je pokazatelj da je ponovo na snazi jedna antievropska i nacionalistička koalicija, koja ima za cilj da izoluje Srbiju i udalji je od EU i razvijenog sveta, ocenila je danas Demokratska stranka.


"DS je odlučna da takvu politiku izolacije, protivnu najdubljim interesima građana i države ponovo porazi i na sledećim izborima", ističe se u saopštenju DS.


Ta stranka traži od SNS i DSS da "kažu jasno građanima šta je alternativa EU i ka kojem to drugom političkom savezu i geografskom kontinentu Nikolić i Koštunica žele da vode Srbiju".


Kako ističe DS, "potpuno je jasno da SNS nije nikakva evropska snaga kako su pokušavali da se u javnosti prikažu poslednjih meseci, već stranka bez ideologije i političke vizije, koja dnevno menja stavove u pokušaju da dođe do gole vlasti".


Stranka koja se do juče samopreporučivala kao stranka koja želi da Srbiju vodi u EU, danas poručuje da EU ima alternativu čime se samo vraća svojoj izvornoj ideologiji kada je Tomislav Nikolić govorio da Srbija treba da bude "rupa na evropskom tepihu", a da oni koji sa Evropom sarađuju treba da budu kažnjeni kao izdajnici, navodi DS.


Sada je jasno zašto se SNS vratila nasilničkoj političkoj retorici, preteći istaknutim članovima DS neposredno pred pregovore o stvaranju antievropskog nacionalističkog bloka, ocenjuje DS.

 

 

 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.09.2010. 20:45
Kad bolje pogledaš ova dvojica osim želje da sjednu u fotelje vlasti ništa drugo i ne nude.Ne mogu shvatiti dvojicu iskusnih političara koji izlaze pred novinare puni fraza bez bitnijih predloga i smjernica kuda i kako dalje.Stvarno neozbiljno i neodgovorno .Ovako crnogorska opozicija godinama nastupa u borbi na izborima protiv DPS i onda se čude što je DPS sve jači i jači .Isto čeka i Srbiju jer ovi nemaju ideju i neznaju šta poslije DS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online