Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 23.09.2010.
19:17
Tanjug A

Nikolić: Nećemo sa Koštunicom

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da ta stranka i Demokratska stranka Srbije neće sarađivati ni pre niti posle izbora.

Sve u interesu države: Tomislav Nikolić
 


"Kako sada stvari stoje, ako ostanemo na sadašnjim pozicijama SNS i DSS neće moći da sarađuju ni pre ni posle izbora", rekao je Nikolić novinarima posle sastanka sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Vensanom Dežerom.


Nikolić je dodao da sa Dežerom nije razgovarao o saradnji sa DSS već o nastavku evropskih integracija, njihovom ubrzanju, pomoći koju EU može da pruži Srbiji., kao i budućim pregovorima između Prištine i Beograda.

On je naveo da je Dežeru preneo da će se SNS zalagati sa ulazak Srbije u EU, kao i da taj stav neće menjati.


"Mi smo jasno ponovili da će se SNS zalagati da Srbija bude članica EU, da je za ovih 10 godina Srbija učinila par koraka ka tom cilju, ali da je mnogo više učinila da se taj cilj ne ostvari tako brzo, kako su to građani želeli. Naš stav se ne menja", rekao je Nikolić.


Lider SNS je rekao i da je Dežeru objasnio svoj stav da Srbija nema alternativu, navodeći da sve drugo ima alternativu osim Srbije.


"Članstvo u EU ne znači da ćete potpuno zapostaviti saradnju sa drugim državama. Besmisleno je zatvarati Srbiju u jednu organizaciju, ali je veoma mudro voditi je da bude članica EU", istakao je Nikolić.

Nikolićeva izjava začudila i DSS i DS


Izjava Tomislava Nikolića o nemogućnosti saradnje sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) i o evrointegracijama izazvala je reakcije i DSS, koji ističe potrebu jasnog stava naprednjaka, ali su i iz vladajuće Demokratske stranke izrazili (DS) čuđenje promenom stavova SNS u svega tri dana.


Portparol DSS Petar Petković je reagujući na tu izjavu naznačio da treba biti strpljiv kada je reč o mogućnosti saradnje sa SNS i videti šta je stav te stranke oko najvažnijih državnih pitanja.


"Pre nego što bi se doneo definitivan zaklljučak, potrebno je videti da li će SNS sutra ponovo promeniti svoje osnovne stavove", rekao je Petković Tanjugu i dodao da je javnost prethodnih dana mogla da se uveri da je oko najvažnijih državnih pitanja SNS iznosio potpuno suprotne stavove.


"Zato treba biti strpljiv i videti šta je, na kraju, zaista stav SNS", rekao je Petković.

Portparol DS Jelena Trivan je izrazivši čuđenje zbog izjave Nikolića i podsetila da je lider naprednjaka samo pre tri dana davao potpuno suprotne izjave.


Trivan je rekla da su stavovi koje Nikolić danas izneo o EU i mogućnosti saradnje sa D SS toliko različiti od onoga što je poručio nakon nedavnog sastanka sa Vojislavom Koštunicom da je to navodi na sumnju da je izjava pogrešno interpretirana.


"Nemoguće je da neko u tri dana promeni sve svoje stavove pa verujem da su mediji to loše preneli ili se Nikolić posle sastanka zbunio i nije mogao da se seti svih svojih stavova", izjavila je Trivan.


Lider SNS je naveo da mu je Dežer rekao da će budući pregovori biti vođeni između Beograda i Prištine, da EU na to neće da utiče, ali da obe strane moraju da razmišljaju da je evropska orijentacija budućnost svih građana koji žive na teritoriji današnje Srbije i da je zbog toga EU zainteresovana kako će se ti razgovori odvijati.


Nikolić je Dežeru preneo i da se zalaže da Srbija o rezultatima tih pregovora mora da odluči na referendumu.


"Na referendumu može biti i više pitanja - i da li želimo u EU i da li prihvatamo rezultate pregovora, a ja se nadam da će nekih rezultata biti, i da se potom svi u Srbiji ponašamo u skladu sa interesima građana, a ne u skladu sa interesima stranaka", kazao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.09.2010. 21:13
Томо срамота што лажеш народ. Није да ти нећеш са ДСС већ они неће стобом. Коштуница не воли превртаче и лажне патриоте. Ти једино можеш наћи ухлебљење код жутих. Оно воле такве као што си ти.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online