Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 25.09.2010.
03:44
Press A

Zapadu Koštunica gori od Šešelja

Lider DSS-a Vojislav Koštunica prešao je u očima EU i SAD za samo 10 godina put od čoveka koji je pobedio Slobodana Miloševića do najomraženijeg srpskog političara, praktično jedinog koji uz Vojislava Šešelja ni na jedan način nije prihvatljiv za Zapad, saznaju beogradski mediji.

Kako tvrdi ''Press'', očigledan dokaz za to je poruka koju je Tomislavu Nikoliću preneo šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, da ako misli da sarađuje sa Briselom, isključi bilo kakvu saradnju sa Koštunicom.

Zapad ga ne želi: Vojislav Koštunica

- Dežer je jasno rekao Nikoliću da naprednjaci mogu da sarađuju sa svim političkim akterima u Srbiji, pa čak i sa Velimirom Ilićem, osim sa Koštunicom i Vojislavom Šešeljem. Pri tom je veći akcenat stavio na Koštunicu nego na Šešelja - otkriva izvor ''Press-a'' koji je prisustvovao sastanku Dežera i Nikolića.

Prema njegovim rečima, Nikolić je upravo zato, odmah posle razgovora sa Dežerom, izjavio da SNS i DSS neće moći da sarađuju ni pre ni posle izbora.

Potpredsednik DSS-a Miroslav Petković tvrdi da je danas Koštunica „trn u oku" svima, jer ne odustaje od borbe za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

- Koštunica se do danas nije promenio. Mi smo na to ponosni, kao i na činjenicu da je politika DSS-a svima jasna i da svi čvrsto stojimo iza naših stavova. Očigledno je da se drugi menjaju, kao sada Tomislav Nikolić. U ponedeljak je rekao da EU ima alternativu, a u četvrtak posle razgovora sa Dežerom, ne znam da li zato što su mu zavrtali uši, izađe i kaže da to nije rekao. Nikolić pokušava da odgovornost prebaci na građane predlažući referendum na kome oni treba da se izjasne treba li Kosovo da bude nezavisno. On očigledno nije svestan da time krši Ustav. Neka, DSS će biti strpljiv. Možda Nikolić sutra opet promeni stav - kaže Petković.

On naglašava da jedino Koštunica ''neće u jednom trenutku pognute glave ući u lagano i tiho priznavanje Kosmeta".

- Koštunica nije bio omiljeni srpski političar za Zapad ni posle 5. oktobra. On jeste slavljen u našoj i svetskoj javnosti pošto je pobedio nedemokratski režim Miloševića. Ali, ni tada nije bio najomiljeniji. Odmah posle 5. oktobra krenuli su da ruše i buše politiku DSS-a, jer je on bio brana da partikularni interesi ostalih članica DOS-a budu ispred nacionalnih interesa - ocenjuje Petković.

POVEZANE VESTI

Subota 25.09.2010. 07:48
Кад је за њих неко не прихватљив значи да је добар. За њих су добри они који их тапшају по рамену, климају главом и одобравају оно што они траже.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online