Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.10.2010.
10:42
Vestionline A

BIA: Znali smo da će biti nereda

Specijalni savetnik direktora BIA Miroslav Panić rekao je da su se obistinile sve procene Bezbednosno-informativne agencije o bezbednosnim rizicima koje su upućene na određen broj adresa, među kojima je i direktor policije.

Niko ih nije ozbiljno shvati: BIA
 



"Naša procena sačinjena 8. oktobra izgleda kao da je pisana u ponedeljak 11. oktobra", rekao je Panić povodom procene BIA da će 10. oktobra biti ugrožena sedišta političkih stranaka, državne institucije i nevladine organizacije, prenose beogradski mediji.


On je dodao i da nijedan pripadnik BIA nije "sedeo kod kuće" u nedelju 10. oktobra, kada je održana gej parada a protivnici te manifestacije izazvali nerede u Beogradu.


Panić je naglasio da bezbednost građana nije ugrožena, jer nadležni organi mogu adekvatno da odgovore na napade.


"Ustavni poredak nije baš tako lako ugrožljiva meta, niti su organi zaduženi za njegovu zaštitu tako slabi da na takve napade ne mogu adekvatno da odgovore", rekao je Panić za B92.


Povodom divljanja huligana na utakmici u Đenovi, Panić je rekao da je BIA identifikovala vođe huligana u roku kraćem od sata. "I da nisu bili poznati, kapacitet BIA je takav da je bar vođe (huligana) koje su se nalazile na ogradi mogla identifikovati u roku manjem od sata i to je učinjeno", rekao je Panić.


On nije sa sigurnošću mogao da odgovori da li je na osnovu informacija BIA italijanska policija uhapsila učesnike nereda na utakmici u Đenovi, ali je naveo da je BIA sigurno svoje podatke razmenila sa MUP Srbije ili preko međunarodne razmene sa italijanskim kolegama.
 

Panić je naglasio da BIA nije prava adresa za davanje odgovora na pitanje zašto su izgrednici, ako su poznati, još na slobodi i izazivaju incidente. Prema njegovim rečima, BIA se ne bavi huliganima, ali se svakako bavi svakom vrstom ekstremizma, pa i onom koja dolazi iz navijačkih grupa.


Panić je rekao da bi BIA, ako dođe do podataka o izvorima finansiranja huligana i o tome ko stoji iza njihovih incidenata, sigurno posvetila tome adekvatnu pažnju i takve podatke bi učinila validnim ili za tužilaštvo ili za sud.


Za sada nema ozbiljnih indicija o tome da iza incidenata stoji strani faktor, rekao je Panić i dodao da BIA nema saznanja koja mogu da potvrde pisanje pojedinih medija da je sa neredima povezan Darko Šarić, optužen za šverc velike količine droge.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online