Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 15.10.2010.
00:18
pressonline.com A

Država oduzima imovinu huliganima!

Vlada Srbije planira da huliganima sudi kao pripadnicima organizovanog kriminala. Huligani će moći da ostanu u pritvoru više od šest meseci, imovina će im biti oduzimana, prete im drakonske kazne i uvode se insajderi.

Huligani bi trebalo, prema planu Vlade, žestoko da odgovaraju za napade na policiju
 

Ova namera odnosi se pre svega na vođe huligana i, kako piše beogradski “Pres“, to znači da će protiv takvih osoba (vođa huliganskih grupa), između ostalog, biti vođene i finansijske istrage i da će im biti zamrzavana i oduzimana imovina, kao i da će biti osuđivani na mnogo veće kazne zatvora.

Najveća novina biće to što će huligani moći da dobiju status svedoka saradnika ako sudu predoče dokaze na osnovu kojih će drugi huligani biti osuđeni. Istrage i suđenja protiv ekstremnih navijača, umesto u osnovnim sudovima, biće preseljene u Specijalni sud za organizovani kriminal.

Kako bi se konačno obračunala sa huliganima, Vlada Srbije je na telefonskoj sednici u sredu po podne po hitnom postupku prihvatila predlog Ministarstva pravde da se izmeni Krivični zakonik, kako bi nasilnicima lakše mogao da bude određen pritvor.

Vlada Srbije o nemirima

Velika rasprava o nedeljnim nemirima u Beogradu u vreme gej parade, kao i o divljanju huligana u Đenovi, vođena je, kako piše “Pres“, i sednici Vlade Srbije u četvrtak.

- Izveštaj o događajima u nedelju podneo je ministar policije Ivica Dačić, koji je još jednom izneo podatke o onome što se dogodilo u Beogradu, ali i u Đenovi. U jednom trenutku povela se rasprava o tome kako je moguće da huligani, protiv kojih je policija podnela nekoliko krivičnih prijava, šetaju slobodno i čak i idu u inostranstvo da prave izgrede. Na ovo je odgovorila ministarka pravde Snežana Malović, koja je rekla da je „reforma sudstva bila neophodna upravo zato što pravosuđe nije radilo svoj posao" - rečeno je “Presu“ u Vladi Srbije.

Gotovo svi ministri na sednici bili su jednoglasni u stavu da se zakon striktno mora primenjivati na huligane i sve koji izazivanju nasilje u Srbiji i da se u ovoj borbi mora ići do kraja.

Zbog nemira u Beogradu, ali i Đenovi, sastao se u sredu i Savet za nacionalnu bezbednosti kome je predsedavao predsednik Boris Tadić. U saopštenju Saveta navodi se da je od svih nadležnih državnih organa zatraženo da nastave najodlučniju borbu protiv organizovanog kriminala, ekstremističkih „navijačkih" grupa i drugih ekstremističkih organizacija, koje pokušavaju da ugroze bezbednost države i građana Srbije.

Savet: Odrešene ruke policiji

- Savet je analizirao bezbednosnu situaciju u zemlji nakon poslednjih izliva nasilja na ulicama Beograda i sportskim manifestacijama. Konačna ocena Saveta je da je ukupna bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, uprkos pokušajima ovih grupacija da upotrebom nasilja proizvedu nemire i nestabilnost - navodi se u saopštenju.

Savet je odao priznanje pripadnicima policije, tužilaštva i službi bezbednosti zbog izuzetnog angažovanja i profesionalnog reagovanja, zaštite javnog reda i mira, imovine i sigurnosti građana. Zaključeno je da policija u ovakvim situacijama ima pravo upotrebe „apsolutno svih zakonskih ovlašćenja u cilju očuvanja opšte bezbednosti".

Pored članova Saveta, koji čine predsednik, premijer, ministri odbrane, policije i pravde, prisustvovali su i šefovi obaveštajnih službi i načelnik Generalštaba Vojske Srbije. Ovog puta sednici Saveta prisustvovao je i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

POVEZANE VESTI

Petak 15.10.2010. 00:57
Lepo nema šta.Sve prodato ili poklonjeno,sad hajde da se otima od naroda.Bukvalno.Koga proglase huliganom taj je gotov.Ko vas izglasa majka mu kukala,gori ste od Hitlera.On makar nije tamanio Nemce.
Petak 15.10.2010. 01:31
Prodali sve drzavno, zaduzili se kod belosvetskih zelenasa kao nijedna vlada do sada...i opet nije im dosta.Prosiruju zakon iz '45te i sada oduzimaju od Srpskih Patriota i domacina.Najpre od onih koje amerika oznaci kao 'ratne zlocince' a sada i od onih koji im se ne svidjaju.Dolazi vam kraj, zuti lopovi ! Bankrotirali ste jer niste mere imali u vasem otimanju.Pravi podsticaj za srpsku privredu bice kad se vasim ministrima i poslanicima oduzme ono sto su pokrali.Nece Srbiji tada trebati ni IMF niti ostali zelenasi.Medju zute racunam i ldp i snp,sps,ns i ostalu tzv opoziciju.Lopovluk vas sve ujedinio.Gradite udobne zatvore, trebace vam.
Petak 15.10.2010. 10:20
Odmah sam se setio jednog mog sugrađanina. Zovu ga "Mile huligan". Nema zašta pas da ga ujede. Šta će njemu da oduzmu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online