Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.10.2010.
16:28
Vestionline A

Pravosuđe deprimira policiju

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je srpska policija tražila od italijanske video zapise nereda u Đenovi, što će tražiti i od domaćih televizija i izrazio je očekivanje da će, posle reforme pravosuđa, sudovi efikasnije procesuirati ovakve slučajeve. Dačić nije propustio da istakne da "policiju deprimira situacija kada nekog hapsi više puta, a takvi posle nekoliko dana budu pušteni iz pritvora."

Ivica Dačić

Veliki broj navijača koji je bio na utakmici u Đenovi prolazi kroz krivičnu evidenciju, mi ih zadržavamo na informativnim razgovorima, što ne znači da će svi biti procesuirani, rekao je novinarima Dačić, koji je prisustvovao uzorkovanju kvaliteta vode u Dunavu.

Prema njegovim rečima, policiju "deprimira" situacija kada nekog hapsi više puta, a takvi posle nekoliko dana budu pušteni iz pritvora.

Ako se zakon dosledno sprovodi nasilnici će dobro razmisliti da li će ponoviti izgrede, rekao je Dačić, podsećajući na primer Engleske.


On je ocenio da nema koristi da se upućuju međusobne optužbe za nerede u Đenovi, navodeći da verovatno način komunikacije italijanske i srpske policije i dva fudbalska saveza nije bio adekvatan.


Dačić je, takođe, rekao da je pažnja pre svega bila usmerena na Paradu ponosa, dok je utakmica u Đenovi ostala u drugom planu.


On je istakao i da je policija "suviše ozbiljna institucija" da bi se desilo, kako se najavljuje u medijima, da policijski sindikat pozove svoje članove da bojkotuju obezbeđivanje fudbalskog derbija, ukoliko se održi.


On je izjavio da je za sutra pozvao na sastanak dva reprezantativna policijska sindikata i nadležna ministarstva da se razmotri kakva je formalno-pravna situacija oko kolektivnih ugovora, navodeći da policajci traže da se njihova prava izjednače sa drugima.


Govoreći da se godinama nije odvajalo za policiju koliko je trebalo, Dačić je rekao i da klubovi očekuju da ih policija besplatno obezbeđuje dok milione dinara daju za privatne agencije.


Samo obezbeđenje Parade ponosa, bez uračunate štete, i dolaska američkog državnog sekretara Hilari Klinton, ovo ministarstvo je koštalo 100 miliona dinara.


Dačić je, govoreći o reagovanju policije u neredima, rekao da policajci ne mogu da budu više samo "glineni golubovi", koji ne upotrebljavaju niz sredstava na koja imaju pravo.


Prema njegovim rečima, prilikom Parade ponosa bilo je situacija kad su imali pravo i na upotrebu vatrenog oružja, ali od starešine na licu mesta i svesti policajaca zavisi šta će uraditi.

On je, kao primer naveo napade huligana kamenjem i ciglama na policiju koja je obezbeđivala Paradu ponosa kada policija nije koristila "vodene topove", a neki su mislili da je trebalo.


Ministar unutrašnjih poslova je podsetio i da je zabranio upotrebu "gumenih metaka", a da bilo onih koji su protiv toga.


Naravno, treba voditi računa o upotrebi svih sredstava koja su dozvoljena policiji da se ne izazovu dodatne posledice zbog njihove upotrebe, rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online