Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 23.10.2010.
01:20
Tanjug A

Penzioneri izvisili za povećanje primanja

Povlačenjem Predloga zakona o izmenama i dopunama sistema penzijsko-invalidskog osiguranja iz skupštinske procedure najviše će izgubiti penzioneri, jer se penzije neće usklađivati tri puta u narednoj godini, u skladu s kretanjem zarada u javnom sektoru, što je Predlogom zakona bilo predviđeno, saopšteno je danas iz Kabineta potpredsednika vlade Jovana Krkobabića.

Jovan Krkobabić i Mlađan Dinkić
 
Povlačenje Zakona imaće za posledicu i to da sledeće godine ni minimalne penzije neće biti povećane, kao i najniže poljoprivredne penzije, ističe se u saopštenju.


Sva ta povećanja su, kako se navodi, deo povučenog Predloga, čime usklađivanje penzija gubi oslonac u praćenju zarada u javnom sektoru, što će se odraziti na opšti bod i u krajnjem ishodu zaustaviti rast penzija u narednim godinama.


"To su pravi efekti zalaganja Saveza samostalnih sindikata za promenu Zakona koji će za posledicu imati obaranje životnog standarda oko 1,6 miliona penzionera u Srbiji", navedeno je u saopštenju.


U saopštenju se naglašava da potpredsednik vlade Jovan Krkobabić nije glasao za povlačenje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju iz skupštinske procedure.


Vlada Srbije saopstila je da je danas donela Zaključak o povlačenju iz skupštinske procedure Predloga zakona o izmenama i dopunama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.


"Vlada Srbije je otvorena za dijalog i razmatranje svih spornih pitanja u vezi sa ovim zakonom i on će u kratkom roku biti vraćen u skupštinsku proceduru", navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.


Predsednik Saveza samostalnog sindikata Srbije Ljubiša Orbović izjavio je danas u Novom Sadu, na masovnom mitingu radnika, penzionera i mladih, da je ta organizacija spremna da već od ponedeljka, 25. oktobra, počne pregovore s vlastima o spornom Predlogu zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO).
 

Subota 23.10.2010. 08:52
penzioneri su izvisili onog trenutka kada su glasali za njega i sps. ostali su bez 1000 evra, bez povecanja penzija, zive od bonusa. nece ih vise prevariti. niko. pa, ni politicki mamut. bar se nadam.
Subota 23.10.2010. 07:33
Hmmmm, nešto mi je tu sumnjivo ... uhvatili deda krku pre nego što je uzeo lek. Jel može on zbog privremene neuračunljivosti da poništi povlačenje?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online