Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 14.11.2010.
11:28
Alo A

Radovan Karadžić na slavi "Obraza“

Haški optuženik Radovan Karadžić javio se u petak uživo telefonom iz pritvorske jedinice Haškog tribunala da bi aktivistima pokreta "Obraz“ čestitao slavu Svetog kralja Milutina!

Ne uzdajte se mnogo u Hag: Radovan Karadžić


Kada je tačno u 19 sati zazvonio telefon jednog od gostiju, u parohijskom domu u Crkvi svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu zavladao je muk, a sa spikerfona se začuo poznat glas: "Pomoz‘ bog, braćo!“


U napetoj atmosferi, punoj iščekivanja, Karadžić je preneo svoje čestitke, što nije propustio ni prošle godine!
 

Slavska poruka iz zatvora

 

U petak se navršila 12. godina kako pokret „Obraz“ obeležava slavu Svetog kralja Milutina. Iako fizički odsutan, lider "Obraza" Mladen Obradović uspeo je da iz Centralnog zatvora pošalje svoju poruku. "Vera, jedinstvo i istrajnost da nas drži na okupu!",  poručio je Mladen Obradović a njegove reči pročitao je otac Miodrag Obradović.

"Srećna vam slava i da je još godinama u miru obeležavate! Milutin je bio svetla tačka naše istorije, veliki ktitor i učio nas je da u mračnim vremenima treba da čuvamo prave vrednosti", poželeo je preko telefona nekadašnji vođa bosanskih Srba. Pomalo umornim, ali razgovetnim glasom preneo je i svoju poruku iz Haga.

"Šta ima novoga u Srbiji? Znam da je teško i tamo i ovde... Nigde nije lako... Bogu se pomolimo svi za spasenje, ali se u Hag ne uzdajte previše! Budite mi pozdravljeni svi",  poručio je Karadžić, a njegove reči ispratio je gromoglasni usklik gostiju i, naposletku, zvonki aplauz: "Čekamo vas, predsedniče! Izdržite!", preneo mu je domaćin slave Đorđe Bojić iz Požege.


Kada se uzbuđenje nakon razgovora sa specijalnim gostom malo utišalo, sveštenici hrama na Dorćolu, zajedno sa ocem Žarkom Gavrilovićem, osveštali su slavu i odražali prigodan govor, nakon čega je usledila i himna pokreta i posno posluženje.


Intimnom i donekle zatvorenom obeležavanju slave, pored članova pokreta "Obraz“, prisustvovali su i brat haškog optuženika Luka Karadžić, profesor Kosta Čavoški, članovi porodica i braniteljskih timova.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.11.2010. 11:43
pravi srbin. bio i ostao. zato i imamo OBRAZ. hocemo li sacuvati OBRAZ. moramo, da ne bi ostali bez OBRAZA.
Nedelja 14.11.2010. 15:15
ZIVEO RADOVAN, ZIVEO RATKO!!! SRBIJA SRBIMA!!!
Nedelja 14.11.2010. 13:15
да прославља своју Славу у парохијском дому??? Да ли је то нека порука верницима, да ли то значи да ти људи имају подршку СПЦ? Ја лично не желим да верујем да имају, јер наша СПЦ није идеолошки део њихових циљева и идеја. Црква мора бити ван политике, објективан, мудра, саветодавна и народу на помоћи, а не да било ко шурује, не само са Образом, већ странкама и покретима уопште.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online