Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 18.11.2010.
12:07
J. L. Petković - Vesti A

Bezobrazluk sa predumišljajem

Bez prethodne najave, opomene i upozorenja KIM radiju iz Čaglavice je juče ujutru isključena struja i usred jutarnjeg dnevnika. Petočlana ekipa Kosovske energetske korporacije - KEK, nije se obazirala na molbe i ubeđivanja novinara da su svi računi uredno plaćeni, pa su na osnovu navodnog "preskočenog računa iz 2009. godine od 134 evra", obustavili dotok električne energije.

Pod sličnim izgovorom struja je isečena i ambulanti, biblioteci i minimarketu koji se kao i KIM radio nalaze u Domu kulture u Čaglavici.

Bivši urednik te radio stanice, a danas član Republičke radiodifuzne agencije Živojin Rakočević smatra da nisu po sredi neplaćeni računi, već da je reč o čistom ponižavanju i demonstraciji sile.

Živojin Rakočević
 


- To je potpuno sumanuto. To je neka vrsta bezobrazluka sa predumišljajem - ocenjuje Rakočević za "Vesti".


S kojim ciljem se to radi?


- Cilj je da se ono jedino što radi i funkcioniše učini bezvrednim i izbaci iz radnog

Ogromna šteta


Nije ih briga što su napravili štetu. Isto kao kada su isključili telefone, kada su napravili ogromnu štetu medijima na Kosovu, jer su polomili TV predajnike, antene za koje se godinama skupljao novac. Uništili su opremu medija koji su registrovani i imaju sve dozvole, a to nisu posle platili. Nisu čak ni vratili delove koje su pokidali - podseća Rakočević.

ritma. To je suština sistema koji ne rade, jer oni žele da sve učine sebi sličnim, odnosno da tavore, da samo formalno postoje. Takav je sistem u kojem su ljudi prinuđeni da žive i rade.


Zašto nekome smeta baš KIM radio?


- Zato što radi. Zato što postoje mikrosistemi koji rade, a oni su neprirodni i nepoželjni. Zato se prema njima najsurovije primenjuje nekakva pravda, u kojoj se lako može videti profesionalna i etnička diskriminacija. Ti koji isključuju nemaju osećaj za medije. Za njih je ovo način da pokazuju svoju silu, i to je ključ svega. Nije reč ni o dugu, verujem da će vrlo brzo uključiti struju, već da pokažu koliko su moćni.


Pa, kome srpski mediji na KiM da se obrate za pomoć?


- Srpski mediji moraju da se obrate javnosti. Da učine problem vidljivim, jer u tako lošem sistemu nema druge pomoći. A, sam problem je veštački napravljen. Čist pritisak. Pravi ga KEK koji navodno ide u naplatu struje. Pa, zašto ne odu u Drenicu, na primer, da tamo to probaju?


Struja je isečena i ambulanti i biblioteci?


- To je uvek isti princip. Zdravstvo i prosveta su osnova života srpske zajednice na Kosmetu, osnovni principi na koje se život oslanja i zato oni udaraju po tim simbolima. Jednostavno, nakon telefona, isključuju medije, zatim onemogućavaju da radi ambulanta i tako redom. Non-stop neki uterivači kosovske kvazidržanosti, isključuju i uključuju te ljude, praktično iz života. Samo da bi pokazali koliko su moćni.

Četvrtak 18.11.2010. 12:15
kazite da je srpski general mladic u vasem kraju. eto policije, specijalaca, kurte i murte. mozda usput rese vase probleme.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online