Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 28.11.2010.
14:05

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Živa voda i čarape protiv povraćanja

Magnetna terapija, sa prirodnim zračenjem, jedan je od najstarijih načina fizikalne medicine, jer se upotrebljava više od 2200 godina. Primarijus dr Božica Fatović, ginekolog iz Beograda, jedna je od retkih žena inovatora koja je posle dugogodišnjeg bavljenja akupunkturom, akupresurom i magneto terapijom patentirala nekoliko pomagala u obliku donjeg veša, korseta, čarapa i kape, za pomoć obolelima.

Napravio magnetne podmetače: Mr Milan Mlađenović
 

Doktorka Fatović je na taj način spojila zvaničnu i alternativnu medicinu i dokazala da je taj spoj idealna kombinacija za lečenje bolesti genitalnih organa, prostate kod muškaraca, nesanice, noćnog mokrenja kod dece, kao i poboljšanja potencije.
 

- Ideja da najpre osmislim ženski i muški donji veš sa magnetima koji stimulišu akupunkturne tačke na neki način je bila kruna mog interesovanja za alternativne oblike terapije. Posle toga patentirala sam i korset za regulaciju telesne težine, čarape protiv povraćanja i kapu protiv nesanice. Ljubitelj sam životinja pa sam osmislila za njih leđni kaiš koji naleže na kičmeni stub i pomaže kod reumatizma.
 

Dr Fatović nije imala vremena da se bavi komercijalizacijom svojih patenata.

Spojila zvaničnu i alternativnu medicinu: Dr Božica Fatović
 


 

- Donji veš je izrađivala jedna beogradska firma, mogao je da se kupi u prodavnicama "Jasmina", ali je to kratko trajalo. Sada je proizvode preuzelo jedno beogradsko preduzeće, ali još ne znam kako će ih plasirati niti da li ću ja imati neke koristi od toga, jer nisam još potpisala ugovor.
 

Proba u Hurgadi

- U poznatom egipatskom letovalištu Hurgada sa svojim saradnicima postavio sam magnete na cevovode i voda koja do tada nije bila za piće mogla je da se pije. Na isti način uspeo sam da očistim cevovod Narodne banke u Beogradu od taloga i korozije, kao i vodovodni sistem u beogradskom naselju Borča. Efikasnost mojih proizvoda potvrdili su naučnici u Rusiji, kao i stručnjaci beogradskog Biološkog instituta "Siniša Stanković".

I mr Milan Mlađenović, diplomirani inženjer mašinstva iz Beograda, osmislio je jednostavan metod za pretvaranje nezdrave vode u zdravu.
 

- Suština moje metode sastoji se u tome da se unošenjem negativnih jona pomoću magneta mrtva voda pretvara u živu. Voda lakše ulazi u ćelije i telo se čisti od otrovnih taloga, energetski jača i postaje otpornije na spoljašnje uticaje - objašnjava dok nam pokazuje svoj magnetni podmetač na kome čaša ili flaša sa vodom treba da stoji oko dva minuta da bi zadobila lekovita energetska svojstva.
 

Mr Mlađenović objašnjava da je dokazano da nedostatak prirodne svetlosti utiče na rad endokrinog sistema. Za rešenje tog problema osmislio je magnetnu pločicu "bioguard" koju je dovoljno zalepiti na prozorsko okno.
 

- Magnetna pločica je kodirana na poseban način i menja vibraciju sunčeve svetlosti u zatvorenom prostoru, tako da svetlost puni telo energijom - kaže Mlađenović, koji će sa sinom i kćerkom uskoro otvoriti firmu za plasman svojih patenata.

Nedelja 28.11.2010. 15:30
O ovakvim ljudima trebaju mediji da pricaju kao o eliti srpskog drustva a ne o raznom olosu koje pojavljuje na svim tv. Ovima nikad ne bi smelo da nedostaje novca i sredstava za rad i istrazvanje. Silna nakocena birokratija koja radi po raznim ministarstivma i institucijama bi trebalo kada dodje na posao (oko 10-11h) prvo da se uhvati telefona, da zove ovakve ljude i da ih pita jel im treba nesto.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online