Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 10.12.2010.
12:52
Vestionline, Bild. de A

Asanž: Dnevnik nezaštićenog seksa sa dve Šveđanke

Šef sajta Vikiliks koji je trenutno u pritvoru u Londonu, nije uhapšen zbog objavljivanja američkih diplomatskih prepiski, već zbog optužbi za silovanje. Dve žene tvrde da su letos, u avgustu, upoznale Asanža na seminaru na kojem je bio predavač, a on ih je nakon toga navodno silovao i seksualno zlostavljao. Žene su zajedno, šest dana posle događaja, otišle u policiju i prijavile šta im se dogodilo. Šta se tačno događalo za vreme Asanžovog boravka u Švedskoj, otkriva nam nemački list "Bild“.

Asanž je optužen od strane švedskih vlasti po jednoj tački optužnice za nezakonitu prinudu, po dve tačke optužnice za seksualno zlostavljanje i po jednoj tački optužnice za silovanje
 

Asanž je krajem avgusta otišao na saslušanje, ali je tužilac došao do novih podataka pa je zatražio da opet bude ispitan. Asanž priznaje da je imao seks sa njima, ali da je bio dobrovoljan i bez zaštite.

Ana Ardin, levičarka koja je bila domaćica Asanžu tokom njegovog gostovanja u Švedskoj, tvrdi da je osnivač Vikiliksa namerno probušio kondom tokom seksa s njom.


Interesantno je da je reč o prvom odnosu koji su njih dvoje imali. To je nije omelo da u čast "internet Robina Huda“ napravi žurku i posle nje ponovo ima seks sa čovekom koji ju je pre toga "silovao“.

 

Sofija Vilen je partijska drugarica Ane Ardin. Ona je upoznala Asanža posle predavanja o značaju medija u izveštavanju o ratovima, potom je ručala s njim, pa išla u bioskop i u park na malo pipkanja. Do seksa je došlo tek posle 24 sata.

Šta se tačno događalo za vreme Asanžovog boravka u Švedskoj, otkriva nam nemački list "Bild“.


Sreda, 11. avgust:
Na poziv švedske grupe "Brotherhood Movement” iz asocijacije socijal-demokrata Asanž je došao Stokholm da bi održao predavanje o značaju medija u izveštavanju o ratovima. Portparolka grupe Ana A. organizovala je Asanžu put i umesto da mu rezerviše sobu u hotelu ponudila mu je da se smesti u njenom stanu pošto ona neće biti u Stokholmu u to vreme.

Petak, 13. avgust: Neplanirano, Ana A. se vraća ranije sa puta, ali insistira da Asanž ostane kod nje. Posle upoznavanja, njih dvoje imaju seks tokom koga je, po rečima Ane A. pukao kondom.

Subota, 14. avgust: U subotu je Asanž krenuo da održi govor zbog koga je pozvana. Na seminaru upoznaje Sofiju V. (26). Britanski "Tajms“ preneo je da su njih dvoje ručali posle Asanžovog govora. List prenosi da su oni posle večere šetali i da je Sofija htela da idu u bioskop ali je asanž odbio i otišao na žurku na kojoj ga je čekala Ana A.
Ipak, Asanž i Sofija su se dogovorili da se u ponedeljak nađu u Enkopingu, gradiću na 80 km od Stokholma u Sofijinom stanu.


Ponedeljak 16. avgust: Asanž odlazi kod Sofije. Njih dvoje vode ljhubav, ali sa kondomom, rekla je kasnije Sofija.

Utorak 17. avgust: Asanž je prespavao kod Sofije I ujutru su ponovo imali seks ali ovaj put bez kondoma.

Skandal je izbio kada su se Ana I Sofija čule posle toga I zaključile da su obe imale seks sa Asanžom. Njih je šokiralo to što je šef Vikiliksa sa obe imao nezaštićeni seks.


Petak 20, avgusta: Obe žene su zajedno otišle u policju I prijaviile Asanža. Agencija Rojters prenosi da su one najpre od Asanža tražile lekarsko uverenje da je zdrav, a kad je on to odbio, odlučile su da ga prijave.

Državna tužiteljka koja je saslušala obe dame najpre je izdala nalog za hapšenje zbog silovanja – jer je silovanje u Švedskoj širok pojam – a zatim ga za manje od 24 sata povukla. Nalog je obnovljen tek u novembru, i na osnovu njega je Asanž danas i uhapšen.

"Asanž je optužen od strane švedskih vlasti po jednoj tački optužnice za nezakonitu prinudu, po dve tačke optužnice za seksualno zlostavljanje i po jednoj tački optužnice za silovanje, koji su kako se navodi počinjeni u avgustu 2010. godine", saopštila je londonska policija odmah po hapšenju.


Iako su pružene veoma čvrste garancije, odbijena je kaucija i on ostaje u pritvoru. Trenutno se nagađa da li će i kada biti deportovan u Švedsku i postoje li šanse da ga nakon toga Šveđani izruče Americi, u kojoj se za sada samo priča da će probati da ga optuže za špijuniranje.

POVEZANE VESTI

Petak 10.12.2010. 13:01
Koje nebuloze!!! Prvo seks, pa tek posle traze potvrdu da je zdrav!!! Interesantno je da obadvije pripadaju i istoj stranki, da su se prvo polomile oko njega, da bi ga posle toga zajedno optuzile!!! Ko li stoji iza svega ovoga???
Nedelja 12.12.2010. 00:56
E vecu budalastinu u zivotu nisam procitala! Ako je to silovanje, nijedan muskarac ne bi bio na slobodi! Koji ludaci jbt!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online