Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 28.01.2011.
09:52 >> 17:11h
Vestionline A

Šokantan snimak: Upucan demonstrant u Egiptu

Protesti u Egiptu su eskalirali! Ova zemlja ne samo da je ostala bez Interneta, već je vlast počela da se obračunava sa demonstrantima na najgori mogući način.

Policija i vojska pucaju na demonstrante u Egiptu

Pogledajte šokantan video agencije AP na kome se vidi kako je jedan od učesnika protesta upucan:

Na čelo antivladinih demonstracija u Kairu se stavlja novi politički vođa, bivši šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed El Baradej. Kako prenose mediji, policija je uhapsila El Baradeja, koji se nalazi u kućnom pritvoru.


Egipat je uradio ono što se smatralo nezamislivim - “otišao je offline”! Kako bi se ugušili protesti protiv predsednika Hosnija Mubaraka, vlast je odlučila da u celoj zemlji onemogući pristup internetu!

Vlast u Egiptu je donela takvu odluku jer su protestanti konstantno pronalazili načine kako da se koordiniraju i zaobiđu blokade, bez obzira na to što je u celoj zemlji bio onemogućen pristup društvenim mrežama. Kad su videli da onemogućavanjem pristupa ne mogu ništa da postignu, jednostavno su sve isključili.

Po tvrdnji izveštača iz Kaira, satelitski telefon je sada njihova jedina pouzdana veza sa svetom.

Internet u Egiptu su noćas u 00:34 sati istovremeno isključila sva četiri osnovna snabdevača: Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt i Etisalat Misr.

Jedino što u zemlji funkcioniše u ovom trenutku jeste satelitska veza. Računari i mobilni telefoni ne mogu da pristupe mreži. To je nov način cenzure i odgovor na masovno nezadovoljstvo.

Međutim, takav oblik sile nije moguć u razvijenijim zemljama, gde pristup internetu nude desetine, pa i stotine, provajdera.

U Egiptu već danima ne jenjavaju sukobi policije i demonstranata koji traže smenu vlasti i predsednika Hosnija Mubaraka.

Na nezaposlenost, nemaštinu i korupciju koje muče stanovnike Egipta nadovezale su se glasine da bi Mubarakov sin Gamal mogao da nastavi porodičnu dinastiju, što je na ulice Kaira i Sueca izvelo na hiljade demonstranata ohrabrenih rezultatima protesta u Tunisu, gde je sa vlasti proteran predsednik Zin al Abidin Ben Ali.

Mubarak, koji vlada 30 godina skoro bez opozije i uz podršku SAD, sada se suočava sa najozbiljnijim izazovom u svojoj karijeri, pošto su u marševima protiv njega ujedinjeni pobornici sekularne države, socijalisti i islamisti.

POVEZANE VESTI

Petak 28.01.2011. 09:42
Добро јутро - Знам даћу се погрешно изразити,али мој став вако гласи. Ништа шоканто није,зависи све ко? и на чијој страни стоји?. Знамо да штап има два краја тако и ова прича у Египту.пример Ирак,многи грађани Ирака изражавају се даје за вријеме Садама боље било,многи грађани Србије кажу да ни за вријеме Милошевића није вако било,моје мишљење је ? Ако је добро за грађане и Државу,тај систем у којем сада живе -значи да морају Демостранте (изоловат).. - Знамо како су Кинези то урадили једне године,хиљаде странаца утаманили ситуацију под контролу довели и сада хвала богу,веле сила са невидљивим (маде ин Сербиа) хахаха. - Све су то које каке тајне службе организовале из више разлога,знамоисами
Petak 28.01.2011. 10:36
Dokle ide biznis, uz snimak ubistva reklamiraju hotel u Egiptu. Mogli su tako da reklamiraju i gumene metke. Neverovatno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online