Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.02.2011.
15:15 >> 19:35h
Beta A

Mubarak podneo ostavku!

Egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je u petak popodne ostavku na tu funkciju, neposredno pošto je napustio Kairo, a vojska saopštila da će ukinuti vanredno stanje čim se aktuelna situacija smiri. Televizija Al Arabija izvestila je ranije danas da je Mubarak sa članovima porodice stigao u letovalište Šarm el Šeik.

Hosni Mubarak je sa porodicom napustio Egipat

Mubarak je ostavku podneo 18 dana od početka masovnih protesta u kojima je prema podacima Hjuman rajts voča poginulo više od 300 ljudi.

"Egipat je slobodan!"

Nakon objave na drzavnoj televiziji da je Mubarak odlučio da podnese ostavku, građani na centralnom kairskom Trgu Tahrir počeli su slavlje.
Oni uzvikuju "Egipat je slobodan, Egipat je slobodan".
Odluku da Mubarak podnosi ostavku saopštio je potpredsednik zemlje Omar Sulejman, koji je naveo i da dužnost šefa države preuzima Vrhovni savet oružanih snaga.

Narod na ulicama Egipta proslavlja odlazak Hosnija Mubaraka sa vlasti
 

Portparol vladajuće Nacionalne demokratske partije Mohamed Abdelah potvrdio je agenciji AFP da je predsednik Hosni Mubarak napustio Kairo sa porodicom, dok je BBC preneo najavu egipatske vojske o ukidanju vanrednog stanja.

Državna televizija saopštila je da će uskoro biti objavljeno važno saopštenje predsedništva, prenose agencije. Očevici su agenciji Rojters rekli da su videli dva helikoptera kako uzleću iz kruga oko predsedničke palate.

Egipatski predsednik sinoć je u obraćanju naciji saopštio da je većinu ovlašćenja preneo na potpredsednika Omara Sulejmana.

Egipatska vojska podržala je danas Mubarakovu odluku da ne podnese ostavku, a građani su se okupili na Trgu Tahrir, pred predsedničkom palatom i drugim simbolima režima tražeći da predsednik odmah ode.

Izraelcima sve bilo jasno u četvrtak

Izraelski poslanik Benjamin Ben Eliezer danas je rekao mu je Mubarak u telefonskom razgovoru u četvrtak uveče, neposredno pre televizijskog obraćanja, kazao da traži "častan izlaz" iz nastale situacije.

"On zna da je gotovo, da je to kraj njegovog puta. Rekao mi je samo da traži izlaz", rekao je Eliezer izraelskom vojnom radiju.

POVEZANE VESTI

ZANIMLJIVOSTI Istorija bez turista
ZANIMLJIVOSTI Osmeh za pantomimu
Petak 11.02.2011. 15:35
Destinacija Monte Negro, Budva brate kao Šinavatra šta bi drugo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online