Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 11.02.2011.
22:18
Beta, Vestionline A

Švajcarska zamrzla Mubarakovu imovinu

Švajcarska je u četvrtak zamrzla svu imovinu koja pripada Hosniju Mubaraku, samo nekoliko sati pošto je on podneo ostavku na mesto predsednika Egipta, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Švajcarske. Osim ove reakcije, u regionu i svetu vlada zadovoljstvo Mubarakovim odlaskom sa funkcije.

Ostavka koja je dobro prihvaćena u svetu: Hosni Mubarak
 

"Mogu da potvrdim da je Švajcarska od ovog trenutka zamrzla svu imovnu koja pripada (sada bivšem) egipatskom predsedniku" , izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Lars Knučel, preneo je Rojters.


On je rekao da će kao posledica ove mere sva Mubarakova imovina biti zamrznuta naredne tri godine, a da će se na udaru naći i imovina Mubarakovih saradnika.


Turska i Iran pozdravljaju odlazak Mubaraka

Turska i Iran pozdravili su ostavku egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka.


"Čestitke egipatskom narodu. I nadamo se da će se u zemlji uspostaviti sistem koji odgovara očekivanjima egipatskog naroda", rekao je turski ministar spoljnih poslova Ahmed Davutoglu u poruci preko društvene mreže Tviter.


Iranske vlasti ocenile su večeras, komentarišući vest o odlasku Mubaraka da su Egipćani postigli "veliku pobedu".


Jordanci slave

Muslimanska braća u Jordanu ocenila su da njegov odlazak s vlasti "treba da bude lekcija mnogim arapskim režimima".

"Odlazak Mubaraka dogodio se zahvaljujući volji velikog egipatskog naroda i rezultat je nepravde i korupcije. Taj odlazak treba da bude lekcija za brojne arapske režime koji koriste iste metode protiv svojih naroda ", rekao je portparol Muslimanske braće u Jordanu Džamil Abu Bakr.

Nemačka, SAD, Britanija: Uspostaviti demokratiju

Nemačka i SAD ocenile su da je odlazak egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka s vlasti "istorijska" promena, a Velika Britanija je u prvom reagovanju na tu vest pozvala na uspostavljanje demokratije u toj zemlji.


Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da Mubarakov odlazak predstavlja "istorijsku promenu", pozivajući istovremeno egipatski režim da poštuje "bezbednost Izraela" i mirovni sporazum s tom zemljom.


"Očekujemo od budućeg egipatskog režima da nastavi mirovni proces na Bliskom istoku, pridržavajući se sporazuma sklopljenog sa Izraelom kako bi bila garantovana bezbednost Izraela", ukazala je nemačka kancelarka.


U Londonu je britanski premijer Dejvid Kameron posle ostavke Hosnija Mubaraka rekao da Egipat treba da da da ide ka uspostavljanju "civilne vlade i demokratije".


Potpredsednik SAD Džo Bajden pozdravio je "istorijski dan za Egipćane", ocenjujući da Mubarakova ostavka treba da vodi ka uspostavljanju demokratije u toj zemlji.

POVEZANE VESTI

Petak 11.02.2011. 22:21
Jos jedna besana noc za vladajucu garnituru u Beogradu, zar ovo nije moglo da se objavi u ponedeljak da ljudi mirno provedu bar vikend.
Subota 12.02.2011. 01:20
Lud narod.Ovako je slavio i narod Iraka rusenje Huseina i rusio njegove biste a sad zivi 1000 puta gore vec za vreme Sadama.Jos ako dode na vlast neka radikalna muslimanska stranka i raskine prijateljske odnose sa Izraelom za par godina amerika ce ih optuziti za leglo terorizma i polupati kao Irak.i kod nas su slavili pad komunista a sad ih ovi pokrali i doveli do jos vece bjede.
Petak 11.02.2011. 23:36
Pa sta vise boli kita ovog dedu za pare i vlast on je u 83 godini zivota , pa on je tu jos samo da j..e narod oko sebe jer inace bi bio zaboravljen u nekom starackom domu tako je bar u centru paznje a ne da ima jos koje ambicije i ciljeve oko vlasti . Njemu je vec uspijeh i zadovoljstvo ako se ujutro probudi i ustane i popisa ko covek
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online