Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.02.2011.
04:06 >> 16:20h
Vestionline A

Nisam pobegao, u Tripoliju sam!

Predsednik Libije Moamer Gadafi izjavio je na državnoj televiziji da se ne nalazi u Venecueli kao što je spekulisano, nego da je u libijskoj prestonici Tripoliju. "Nisam u Francuskoj niti Venecueli. Još sam ovde", rekao je Gadafi, malo pre dva sata ujutru po lokalnom vremenu, preneo je Si-En-En.

Da li je Gadafi napustio Libiju?
 
Britanski ministar spoljnih poslova Vilijem Hejg izjavio je juče, na marginama sastanka ministara spoljnih poslova Evropske unije u Briselu, da je "video neke informacije" koje ukazuju da je libijski predsednik otišao iz zemlje i da je na putu za Venecuelu.
 

Te navode su demantovali zamenik libijskog ministra spoljnih poslova Kalid Kajem i ministar informisanja Venecuele Andres Izara.


Gadafijev sin negira da su bombardovani gradovi

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Seif al-Islam demantovao je da su oružane snage bombardovale gradove Tripoli i Bengazi, dodajući da su mete napada bila skladišta oružja izvan gradskih oblasti, javila je državna televizija.
 

Gadafijev sin negira da je bilo napada na demonstrante
 
"Oružane snage su bombardovale skladišta oružja daleko od naseljenih oblasti", prenela je televizija citirajući zvaničnu novinsku agenciju Jana.
 

Seif al-Islam negirao je ranije izveštaje da su oružane snage bombardovale Tripoli i Bengazi, preneo je AFP.
 

Prema izveštaju arapske satelitske televizije Al Džazire, vojni avioni su "bombardovali neke lokacije" u Tripoliju.

Ban Ki-Mun zgrožen zbog događaja u Libiji

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun zgrožen je zbog vesti da je na demonstrante u Libiji otvorena vatra iz vojnih aviona i helikoptera, saopštio je njegov portparol.

Ban KI-mun zgrožen dešavanjima u Libiji

Generalni sekretar je zgrožen izveštajima medija da su libijske vlasti pucale na demonstrante iz vojnih aviona i helikoptera. Takvi napadi na civile, ako budu potvrđeni, predstavljaće ozbiljno kršenje međunarodnog humanitarnog prava i generalni sekretar će ga najoštrije osuditi, ističe se u saopštenju.
 

Ban Ki-mun je ponovo pozvao na prekid nasilja u Libiji i u kontaktu je sa ključnim članicama UN u vezi sa razvojem situacije u toj zemlji, dodao je portparol generalnog sekretara UN.

Visoka komesarka UN za ljudska prava Navi Pilaj upozorila je danas vlasti Libije da se sistematski napadi protiv civilnog stanovništva u toj zemlji mogu smatrati "zločinima protiv čovečnosti".

"Sistematski i generalizovani napadi na civilno stanovništvo mogu predstavljati zločine protiv čovečnosti. Vlasti treba hitno da obustave nezakonito nasilje prema demonstrantima", ocenila je Pilaj u saopštenju, podsećajući na upotrebu snajpera i vojnih aviona protiv civila koji protestuju.

Savet bezbednosti UN treba da održi vanrednu sednicu povodom situacije u Libiji, a Pilaj je navela da međunarodna zajednica treba da bude ujedinjena u osudi nasilja i da treba da preduzme akcije u cilju obezbeđivanja pravde za hiljade žrtava represije". 

POVEZANE VESTI

Utorak 22.02.2011. 05:41
Nece se taj povuci sve dok ima odane policije i vojske i u stanju su da uniste sve rafinerije pre nego sto napusti vlast ako ipak bude morao. U Novom Zalandu ponovo razorni zemljotres,vreme orkana,uragana,poplava,vulkana,ratovi se vode,narod se kolje, mrzi,ubijaju se,dvonosci kao da su ostali bez pameti. Svetski mocnici silom vladaju,otimaju bogatstva malim zemljama,kroje nove granice,nepravdu proglasavaju pravdom,zlocince postavljaju za vodje narodima. Da nisu ovo sve opomene da se preobratimo dok ne bude kasno?
Utorak 22.02.2011. 08:34
Nece Gadafi napustati Libiju covek voli svoju zemlju.Americki placenici dobro su se organizovali i pobunili narod.Sada ce BBS-SNN i ostale belosvetske televizije da svasta izmisljaju (vec vidjeno kod nas)i plasiraju lazi po svetu o ugrozenosti NARODA.Libija je bogata zemlja (naftom) i Amerika bi volela da dovede nekog POSLUSNIKA da bi pljackali bogatstva Libije.Zalosno za narod koji je naseo Americim provokatorima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online