Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.02.2011.
10:08 >> 11:31h
Vestionline A

Gadafijev sin negira da su bombardovani gradovi

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Seif al-Islam demantovao je da su oružane snage bombardovale gradove Tripoli i Bengazi, dodajući da su mete napada bila skladišta oružja izvan gradskih oblasti, prenose beogradski.

Seif al-Islam ističe da vojni avioni nisu ubijali demonstrante
 

"Oružane snage su bombardovale skladišta oružja daleko od naseljenih oblasti", prenela je televizija citirajući zvaničnu novinsku agenciju Jana.

Seif al-Islam negirao je ranije izveštaje da su oružane snage bombardovale Tripoli i Bengazi, preneo je AFP. Prema izveštaju arapske satelitske televizije Al Džazire, vojni avioni su "bombardovali neke lokacije" u Tripoliju.


Na osnovu prvih vesti o dejstvovanju avijacije generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun "izrazio je zgražavanje zbog saznanja da je na demonstrante u Libiji otvorena vatra iz vojnih aviona i helikoptera", saopštio je njegov portparol.


Takvi napadi na civile, ako budu potvrđeni, predstavljaće ozbiljno kršenje međunarodnog humanitarnog prava i generalni sekretar će ga najoštrije osuditi, ističe se u saopštenju.


U međuvremenu, stižu izveštaji da je evakuacija stranih državljana izuzetno otežana, pošto je situacija u Libiji haotična. Velike probleme s tim u vezi prijavili su Turci - jedan avion se vratio prazan, jer nije mogao da sleti u Bengazi u kojem su pobunjenici zauzeli aerodrom. Zbog toga su Turci u Libiju uputili dva putnička broda koji će pokušati da vrate građane koji žele da napuste tu zemlju.

Moskva priprema evakuaciju Rusa iz Libije

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije priprema evakuaciju državljana Ruske Federacije iz Libije i avioni su spremni da polete već danas, rečeno je agenciji Itar-Tass u Ministarstvu.

“Po nalogu predsednika Rusije, Ministarstvo razrađuje plan evakuacije ruskih građana iz Libije. Spremni za poletanje su četiri vazduhoplova Ministarstva - Il-62, Jak-42 i dva Iljušina-76, dok su još po jedan Jak-42 i Il-76 u rezervi“, rekla je predstavnica pres službe Ministarstva Irina Andrijanova.

Planira se da danas tokom prve polovine dana u Libiju odlete četiri aviona, a, po prvim procenama, treba evakuisati više od 500 ruskih građana, navodi Itar-Tass.


Kina traži zaštitu svojih građana u Libiji

Kina je danas izrazila zabrinutost zbog nereda u Libiji i pozvala Tripoli da istraži napade na kineske kompanije i građane u toj zemlji. Ma je rekao da su neki kineski građani povređeni tokom nereda i da su oštećene njihove firme, zatraživši da se pokrene istraga o napadima na kineske interese i kazne počinioci.


Danas je i libijski ambasador u Pekingu otkazao poslušnost vlastima u Tripoliju, ističući da je ubijanje nedopustivo i da je Gadafi izgubio legitimitet u očima naroda.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.02.2011. 10:22
ma, i da jesu. sta te briga. ako vi to ne ucinite, onda ce NATO. mozda je pametnije da vi to obavite. bice manje zrtava a i stete.
Utorak 22.02.2011. 11:21
BBS-CNN-Al DZAZIRA i ostali belosvetski mediji opet LAZU prikazuju stanje kakvo nije za njih je STO GORE TO BOLJE to smo i sami iskusili sa bombardovanjem SRBIJE .
Utorak 22.02.2011. 12:25
likvidirace ga. CIA. nema se vremena. a situacija preti da se otme kontroli. nema mu spasa. libija je na kolenima. ostace dugo u tom polozaju. shvatice americke namere. ali kasno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online