Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 26.02.2011.
23:31 >> 23:56h
Vestionline A

Ko sprema masovne grobnice kraj Tripolija?

Dok pobunjenici, koji su već zauzeli nekoliko gradova u Libiji, sve više i sa istočne i sa zapadne strane stežu obruč oko glavnog grada, u javnost je procureo snimak iskopavanja masovnih grobnica u Tripoliju, na samoj plaži.

Grobovi koje more već sutra može da odnese

Plaža na obali Sredozemnog mora u Tripoliju pretvara se u groblje na kome bi, kako to izgleda na snimku koji se pojavio na Jutjubu, trebalo pokopati žrtve sukoba pristalica i protivnika Gadafijeve vlasti. Grobovi se slažu jedan do drugog na prostranoj peščanoj plaži, a kako se vidi na snimku neki su već popunjeni, prekriveni betonom i na njima se nešto ispisuje.

Libija je zemlja podijeljena na dva bloka. Na jednoj strani nalaze se Gadafijeve pristalice koje drže glavni grad Tripoli, a sa druge pobunjenici koji su u zauzimanje grada krenuli i s istoka i sa zapada zemlje.

Vesti koje dolaze iz Tripolija nejasne su i neproverene. Agencije prenose izjave očevidaca o bombardovanju grada, ubistvu demonstranata, snajperskim gnezdima, pucanju na svakoga ko izađe na ulice.

Međutim, Gadafi i njegov sin Saif al-Islam tvrde da je skoro sve u redu, da problem pravi drogirana i zavedena omladina, a u jednom od poslednjih obraćanja naciji Gadafi je za nasilje optužio Al Kaidu koja omladini sipa LSD u mleko i čaj.

Šta se tačno dešava u Tripoliju ne može se saznati ni iz izjava naših građana koji su poslednjih dana odatle evakuisani. Dok jedni govore da pored redova za namirnice, nestašice goriva i po kog incidenta, na ulicama nema ničega od onog što mediji prenose, drugi se sa jezom prisećaju scena iz Libije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.02.2011. 05:37
I jos su bili toliko nemarni da ne postave nikog od obezbedjenja ili vojnika da onemoguci snimanje.Tipicna ''gebelsovska'' propaganda,cime se sluzi SAD I ostali deo Zapada a sve u cilju imperijalisticke politike radi sirenja kapitala,ovog puta na racun naftnih polja.Ovo je spremanje terena za intervenciju,nesto kao ''Racak'' ili ''Merkale''.
Nedelja 27.02.2011. 09:05
Ratno huskacka kampanja zapadnih medija protiv Gadafija se zahuktava, ali je krajnje neinventivna. Mnogo su to ubedljivije radili protiv nas. Za ovo mogu da postoje samo dva razloga: ili potcenjuju inteligenciju gradjana, pa misle da je ono sto je vise puta uspesno proslo, moze i sada; ili, stede dolare na angazovanje holivudskih strucnjaka, koji bi to ubedljivije radili. Sto se tice njihovih gradjana, kojima su vec davno isprani mozgovi, moze svaka glupost da prodje, ali su zaboravili svoje ranije zrtve, koje sve dobro pamte, i lako prepoznaju "rukopis" ovih jurnalistickih zlocinaca protiv covecnosti.
Nedelja 27.02.2011. 10:59
progutao je zaglupljeni narod na zapadu i 11-ti sept. i antisrpsku propagandu....progutace i ovu propagandu.....mi znamo, jer smo prosli kroz to, a sta da misli prosecni debeli amer sa sto kila govana u crevima.....ovi bas udaraju na slicnu foru kao na Sadama....takvu su sudbinu i Gadafiju i sinovima namenili....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online